algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

La Capella Mallorquina homenatja els poetes i compositors illencs

Sant Nicolau acull avui el concert en què també es recitaran poemes

JOANA NICOLAU.Palma.
L'església de Sant Nicolau de Palma acull a les 20.30 hores un concert homenatge a compositors i poetes mallorquins a càrrec de la Capella Mallorquina. El director de la formació coral, Josep Maria Moreno, explicà que la intenció d'aquest concert és el de recordar obres de poetes com ara Costa i Llobera i Joan Alcover, dels qui enguany se celebra el 150è aniversari del seu naixement. A més d'ells, el repertori es completa amb obres de Guillem Colom i Maria Antònia Salvà.

Entre els compositors que s'han inclòs al repertori per haver musicats obres d'aquests autors figuren el fundador de la Capella Mallorquina i director del Conservatori, Bernat Julià, i Antoni Martorell, autor d'una gran producció de música religiosa, a més d'Antoni Matheu, organista de la catedral i de la Capella Mallorquina. Els assistents al concert podran gaudir també de la interpretació de composicions de Capllonch, Miquel Tortell, Antoni Noguera i Baltasar Samper.

Cal destacar que la majoria de poemes seleccionats per al concert són molt coneguts. Cada un d'ells serà recitat prèviament a la seva interpretació per part de Bernat Cifre. Així, el programa començà amb El taronger de Capllonch, per continuar amb Cavallet, a 4 v.m. d'Antoni Matheu amb lletra de Maria Antònia Salvà, Aubada de Miquel Tortell amb lletra de Marià Aguiló i Fill d'Ànima de Noguera amb llera d'Alcover... Amb lletra de Colom s'oferirà Cançó de Sant Joan i Cant de Mallorca, la primera musicada per Palau i la segona per Julià. Amor de Patria de Costa i Llobera també musicada per Julià i Retorn de la Primavera també de Costa amb música de Martorell completen el repertori que acaba amb Pitchou ome de Samper.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.