nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Un cicle de conferències revisarà l'estat de la música contemporània

El curs, organitzat per ACA i la UIB, es farà del 20 al 22 d'octubre

P. GIMÉNEZ.Palma.
Establir un debat social per reflexionar sobre la música contemporània i mirar de connectar amb els professionals i els docents implicats en aquest gènere és l'objectiu del cicle de conferències amb el qual la Fundació ACA -Àrea de Creació Acústica- s'instrodueix per primera vegada a les aules de la Universitat de les Illes Balears -UIB-, que col·labora en aquest curs a través del Departament de Ciències de l'Educació.

En aquesta primera convocatòria, presentada sota el lema «Conferències al voltant de la música contemporània», s'hi durà a terme un total de tres sessions, en el decurs de les quals es vol obtenir una visió global sobre l'estat actual que presenta la música contemporània des de la perspectiva del compositor; reflexionar sobre els diferents conceptes que haurien d'incorporar-se al debat d'aquest gènere i abordar els materials, les pràctiques i les idees que hi són adients.

Segons explicà Maties Far, coordinador de l'àrea artística Encontres de la Fundació ACA, aquestes són les principals idees de les quals tractarà el curs que es desenvoluparà els dies 20, 21 i 22 d'octubre a partir de les 18.00 hores a l'aula magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya del campus universitari.

Javier Argumal serà l'encarregat d'encetar el cicle -dia 20-, amb una xerrada sobre Música contemporània, frau o incomprensió. L'exposició del compositor abordarà la problemàtica diferencial de la música d'avui dia respecte d'altres disciplines, a més d'analitzar les barreges que dificulten la difusió d'aquestes peces com a factors extramusicals «produïts per una societat de consum de masses», matisà Arnau Reynés, coordinador dels estudis de mestres d'educació musical.

Javier Argumal, acompanyat pel compositor i pedagog Miquel Vicensastre i Maties Far, reflexionarà sobre la didàctica de la música contemporània en la sessió del dia 21. En aquest cas, els ponents abordaran els diferents nivells d'audició que permeten gaudir de la música i que són part de la didàctica. Una taula rodona clourà el cicle el dia 22, en un debat que reunirà professionals del Conservatori i la UIB per tractar de la música contemporània al camp docent.

En el decurs d'aquests dies s'exposaran al vestíbul les obres dels alumnes de l'Escola de Disseny Blau que participaren en la creació del cartell del 25è Encontre de Compositors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.