algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

«La petita balanguera» de Guasp s'estrena avui al Teatre de Lloseta

Serà representada pels cinc autors de la companyia Dit i Fet

La companyia Dit i Fet Teatre estrena avui vespre al teatre de Lloseta la darrera obra dramàtica de Joan Guasp, La petita balanguera. Segons explica el seu autor, «es tracta d'una obra de teatre en vers que ha estat influïda pel teatre de Pere Capellà i dedicada a ell. És una exposició de la Mallorca actual en tots els seus aspectes socials on es fa una sàtira elegant, amb estil, de la societat illenca. Hi desfilen el tema de l'especulació urbanística, la política cultural, l'aspecte de la llengua... és una tragicomèdia perquè compta amb aspectes dramàtics i el sentit de l'humor».

«Volia fer una reflexió sobre diferents aspectes i interessa remarcar especialment el lingüístic i sobretot una defensa aferrissada de la unitat de la llengua sense menysprear altres temes. El fet d'haver-la escrit en vers és una conseqüència que estava estudiant l'obra de Pere Capellà i enllaçava amb el meu teatre de l'absurd i desconcertant, especialment pel seu aspecte humanista que fa reflexionar. El que vull és denunciar determinades actuacions públiques amb les quals no estam d'acord».

Miquel Suau, director de Dit i Fet teatre, va explicar que «en total hi haurà cinc actors sobre l'escenari, amb algun que doblarà les seves intervencions. Estam assajant des de fa cinc mesos i jo tenia moltes de ganes de tractar aquests temes des de la direcció, per la qual cosa vaig parlar amb en Joan i em va dir que tenia aquesta obra i ens vàrem posar en marxa».

Molt físic

Suau també explica que «he volgut fer un muntatge molt físic i emprar les lluites medievals, d'esgrima, per distanciar l'espectador del context actual de l'obra. Per això l'he feta retrocedir devers cinc-cents anys per explicar aquesta tragicomèdia».

L'obra està muntada en un escenari de 88 metres quadrats i amb públic pels quatre costats de l'escena, desfent les escenes físiques de la quarta paret».

En el treball amb els seus actors, Suau explica que «jo no volia cercar només la comicitat gratuïta, sinó recerar una sensibilitat de l'espectador i que surti del teatre havent captat alguna de les essències».

Per la seva banda, l'actriu Xisca Bestard va explicar que «el procés de preparar una obra en vers sempre és més complicat que no fer una obra normal, s'han d'evitar fer les típiques cançonetes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.