Els bons temps estan de tornada: ho suggereix la setmana de pret-a-porter per a la primavera-estiu 2005 de París, on ahir s'obrí la veda d'un centenar de desfilades i una infinitat de festes i exposicions.
Nova York, Londres i Milà acaben d'avançar ja la seva visió de com serà la moda. Ara, París i els seus dissenyadors -més d'un centenar, alguns d'ells els més internacionals del món, com Dior, Chanel, Kenzo, Ungaro o Paco Rabanne- es reserven l'última paraula.
Un miler de compradors especialitzats i uns 1.500 periodistes dels cinc continents es preparen per rebre les seves propostes a una mitjana de deu desfilades per dia, dispersos en diferents punts de la ciutat. Museus, teatres, palaus, hivernacles, escoles, hotels, discoteques, garatges... tot espai que sigui original pot servir per presentar una gran desfilada.
Gràcies a aquest malbaratament d'imaginació de què fan gala certs artistes de la moda, els seus convidats tenen l'oportunitat de descobrir alguns dels més bells i secrets racons de París, però la idea té l'inconvenient de fer de cada jornada una marató.
La Cambra Sindical de Modistes i Creadors de Moda, organitzadora i font de consolidació del perpetu ressorgir bianual de l'esdeveniment, intenta completar el servei de miniautocars que faciliten el recorregut entre les diferents passarel·les.
Feliçment per a molts usuaris, aquest any serviran de seu a una trentena del centenar de desfilades.
Les onze primeres promeses de l'«in» se succeïren ahir en altres tants pòdiums instal·lats als districtes més diversos de la ciutat. Isabelle Ballu, Wendy&Jim, Bless, Tim Van Steenbergen, Bruno Pieters, Sharon Wauchob, Gaspard Yurkievich, Christian Wijnants, Lutz, Undercover, Af Vandevorst, són els seus noms.
En jornades successives començaran a aparèixer els consagrats. El primer, Dior, amb l'espectacular John Galliano. L'agenda es presenta carregada, tot i no comptar les nits, aquest any particularment riques en festes.