nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

La nova associació de galeries es legalitza en un termini de deu dies

Els galeristes deslligats de l'AIGAB ja tenen l'esborrany dels estatuts

P.GIMENEZ.Palma.
La nova associació de galeristes de Palma quedarà constituïda oficialment en un termini d'aproximadament deu dies. El veterà galerista Pep Pinya, de Pelaires, erigit en portaveu fins a votar la comissió executiva de la nova corporació, afirmà que l'esborrany dels estatuts de la nova entitat està redactat i només en resta «matisar alguns termes» i «registrar la nova associació davant notari».

A expenses d'aquestes modificacions, la nova associació -el segell de la qual estarà determinat per un compromís amb l'art contemporani a Palma- només acollirà «galeries amb una sòlida trajectòria», encara que també podrà incorporar un nou membre per una invitació unànime dels seus integrants. Així mateix, contemplarà com a requisit fonamental «la dedicació a l'art contemporani, tant pel que fa al projecte de la galeria com a la promoció d'artistes».

Bernat Rabassa (Altair), Joan Guaita, Gero Martínez (Maior), Ferran Cano, Federico Pinya, Xavier Fiol i el propi Pep Pinya són els set galeristes que promouen la nova associació, a la qual s'adhereix definitivament Fiol. El fins ara tresorer de l'AIGAB complirà amb el seu càrrec en l'Associació Independent de Galeries d'Art Balears, però, una vegada es doni de baixa «ocuparà un càrrec en la directiva de la nova associació», afirmà Pinya.

Val a dir que l'escissió al sí de l'AIGAB, que presideix Joan Oliver Maneu, «no afectarà ni la Nit de l'Art, ni qualsevol tipus de col·laboració amb l'AIGAB», destacà Pinya, que afegí que «la majoria de nosaltres vàrem fundar aquesta associació a la qual tenim molt d'afecte i grans amics». Segons el galerista, aquesta escissió no es fa amb ànim de separatisme, sinó que «respon a una realitat de diferència d'objectius» que té els seus exemples a ciutats com Barcelona i Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.