cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

Troben dos sarcòfags faraònics intactes amb grans pedres precioses


Un equip d'arqueòlegs francesos, encapçalats per l'expert Christian Ziglar, ha descobert dos sarcòfags i una mòmia d'època faraònica ornamentada amb amulets d'or i pedres precioses i que data de fa 2.500 anys, segons informà el ministre egipci de Cultura, Faruq Hosni. La troballa va tenir lloc a una de les fosses funeràries trobades fa mesos prop del camí ascendent de la piràmide d'Ones, al complex arqueològic de Saqara, a uns 25 quilòmetres al sud d'El Caire.

Al moment de produir-se la troballa, la mòmia estava embolicada amb benes de lli, a l'interior d'un sarcòfag de fusta, precisà Zahi Hawass, cap del Consell Suprem d'Antiguitats d'Egipte (CSA). Hawass matisà també que «el cadàver es troba en perfecte estat» de conservació, ja que, segons pareix, el sarcòfag no s'havia obert des que fou segellat durant la XXVI Dinastia faraònica o època tolemaica (que governà entre el 664 i el 525 a.C).

Pròximament, les restes mortals seran sotmeses a exàmens radiològics per tal de determinar les causes de la mort i l'edat que tenia la persona en morir, assenyalà Hawass, que avançà que s'espera trobar una segona mòmia a un altre sarcòfag. Així mateix, les anàlisis permetran tal vegada identificar la identitat del personatge.

L'arqueòleg Guy Lecutot, membre de la missió arqueològica francesa del Louvre a Egipte i autor de la troballa, va declarar que el descobriment es produí després d'haver extret deverses mòmies que havien estat sacsejades «fins que vaig topar amb un cap de sarcòfag de fusta i un cap daurat que pareixien intactes», al fons d'una galeria que tenia uns quinze metres de profundidat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.