algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Munar potenciarà el coneixement de la sobrassada «arreu d'Europa»

La presidenta participà en un tast científic per avaluar el producte

J.N./EFE.Palma.
El Consell de Mallorca i el Consell Regulador de la Denominació Específica de la Sobrassada organitzà ahir el primer tast públic d'aquest embotit, a fi d'aprendre a distingir, de manera professional, els dos tipus que ofereix el mercat: l'elaborada amb porc blanc i la del porc negre.

El tast es va realitzar en una sala a l'efecte «normalitzada, primera i única al món». Es tracta d'una sala instal·lada a la seu del consell regulador que és «imprescindible» per a l'avaluació de les característiques sensorials del producte. D'aquesta manera, ahir els participants van poder qualificar els paràmetres que s'analitzen a la fitxa de degustació en les diferents fases: la visual, on es tenen en compte aspectes com el color i la taca; l'olfactiva, on intervenen elements com la tipicitat i l'olor en la fermentació; i la gustativa.

Al mateix acte, la presidenta Munar i el responsable del Consell Regulador de la Denominació Específica de la Sobrassada, Mateu Castelló, signaren un conveni per donar a conèixer aquest embotit típic mallorquí «a tot el món». Segons la presidenta, «és necessari donar a conèixer un producte amb tanta tradició i tan nostre a nivell europeu. L'Illa també rep un turisme gastronòmic, i menjar s'ha convertit en una cosa més que en una necessitat, és ja un art», manifestà. El conveni farà possible, entre altres coses, l'edició d'un nou llibre de cuina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.