muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

La Fundació la Caixa descobreix el vessant col·leccionista de Pau Casals

Inaugura demà una exposició amb 48 obres del fons artístic del compositor català

97252
Carrière pintà el retrat de Casals que exhibirà la Caixa.

P.GIMENEZ.Palma.
Des de l'exili, Pau Casals va manifestar que tots els records «musicals, quadres i documents que es troben a Sant Savador els donaré al meu país». El músic i compositor català es referia a Vil·la Casals, la casa que es va fer construir a la platja de Sant Salvador i que omplí al llarg de la seva vida d'obres d'art. Precisament, una selecció de 48 de les peces que formen part d'aquesta col·lecció, integren l'exposició Pau Casals en l'escenari de l'art, que la Fundació la Caixa inaugura demà i que reuneix obres de gran valor signades per artistes com Casas, Mir i Llimona.

Comissariada per Laura Mercader, la mostra que romandrà al Gran Hotel de Palma fins al pròxim 27 de juny, exhibeix una selecció d'obres (escultures i pintures, majoritàriament, però també dibuixos, litografies i aiguaforts), que conviden a fer un recorregut per l'art català de final del segle XIX i principi del XX: des dels precursors de l'art modern, com Martí Alsina, Joan Roig Soler i Eliseu Meifrèn, fins als realistes dels anys vint i trenta, com Rafael Benet, Domènec Carles, Francesc Labarta, Josep Mompou, Joan Rebull i Alfred Sisquella.

Tanmateix, entre les obres més destacades, la majoria adquirides pel músic a través del marxant Joan Merli, destaquen les d'Eugène Carrière, Ramon Casas i Joaquim Mir. El pintor simbolista francès i Casas varen fer, amb pocs anys de diferència, el retrat del músic. Per la seva banda, Mir, instal·lat a Vilanova des dels anys 30, creà paisatges molt propers al món del compositor.

Recordat per la seva aportació musical al camp de la composició i com a director d'orquestra, Pau Casals era una persona senzilla, familiar i sensible a totes les activitats de la cultura. Ara, de la mà de la casa-museu Vil·la Casals, es vol donar difusió a aquesta altra faceta del músic i presentar al gran públic els referents plàstics que el varen captivar com a col·leccionista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.