algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Jean-Louis Hutin: «Es Baluard és un excel·lent catàleg d'autors del s.XX»

El filàntrop i president de l'Orquestra Octour de France visità el Museu

TONI LIMONGI.Palma.
El francès Jean-Louis Hutin és un filàntrop, un home que dedica la seva vida a millorar l'entorn cultural de les persones. Pertanyent a una de les famílies més influents de la comunicació a França, és membre de la fundació del diari Ouest France, president de l'Orquestra Octour de France, col·leccionista d'art, conseller de comerç exterior en el marc de la Comunitat Europea i, abans que res, un home posseïdor de grans coneixements. La seva dona, l'escultora Catherine Hutin, l'acompanya. Han visitat Mallorca i han quedat vivament impressionats pel Museu Es Baluard.

-Quina impressió us ha causat el Museu Es Baluard?
-Excel·lent. La meva dona i jo n'hem quedat vivament impressionats. Ens ha fascinat. Fa temps vam ser a Egipte, a Luxor. En entrar a Es Baluard vaig tenir una impressió similar: semblava que ens endinsàvem en un temple. Al final, en comptes de descobrir el Nil, descobrim la mar.

-Quines obres d'art us van impressionar més?
-Les d'André Masson, sens dubte. En especial, Dans la foret (1955). És un artista excepcional. En totes les grans col·leccions d'art sempre figuren obres seves. Va ser alhora pintor i escultor, però crec que va ser essencialment pintor. A la meva dona també li ha impressionat molt l'escultura de Gargallo, una peça realment extraordinària. El museu té una gran representativat d'autors: és un exemple extraordinari del que ha estat l'art en el segle XX, un catàleg complet d'escultors i pintors.

-Vós heu heu promogut les projeccions de cine mut amb música. Quan podran els mallorquins gaudir d'una sessió de l'Octour amb pantalla?
-En veure el Museu Es Baluard he pensat que seria un lloc formidable per realitzar una d'aquestes sessions. Projectam L'home que riu, un film mut de 1923, restaurat per la Universitat de Bolonya. És una història fascinadora, basada en la novel·la de Víctor Hugo. S'ha projectat arreu del món amb un gran èxit: Itàlia, Nova York, Washington, etc. Esper que l'any vinent podrem fer una representació. Seria molt interessant.

-L'orquestra \132 Octour va donar suport a l'estrena de «L'enamorada», l'obra magna del compositor Tomeu Poquet, tristament mort fa poc...
-Tomeu va ser una gran persona i la seva obra era plena de sensibilitat. La seva estrena a París va constituir un gran èxit. Amb Poquet vam deixar un projecte inacabat. Tenim un gran molí d'aigua a França. Hi ha un jardí molt especial en forma de rellotge, amb un obelisc l'ombra del qual marca les hores. Poquet va pensar en una composició d'orquestra per al lloc, però lamentablement no la va poder finalitzar. A Mallorca l'orquestra Octour de France ha actuat diverses vegades: al Palau March, al castell de Bellver, a Son Marroig i a altres indrets. Record que fou una experiència molt interessant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.