cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

El món plàstic del còmic s'apropa a Palma

Xerrades, tallers i exposicions que tenen Rubén Pellejero i Mattotti com a protagonistes integren el programa de la IV Setmana de Còmic Nostrum

P.GIMÉNEZ.Palma.
Exposicions, xerrades, tallers, projeccions i una nova edició de la Fireta de Llibres i Tebeos Vells són les activitats que integren el programa de la IV Setmana de Còmic Nostrum, que es desenvoluparà durant el mes de maig a Palma.

Organitzada per l'Associació d'Amics i Víctimes del Còmic, amb el suport del Centre de Cultura Sa Nostra, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma, la cita tindrà enguany com a protagonistes els dibuixants Mattotti i Rubén Pellejero.

Mattotti, un dels creadors més plàstics de còmic que existeixen, serà el protagonista de l'exposició que el Centre de Cultura Sa Nostra acollirà a partir del mes de maig. L'autor es caracteritza per una producció de dibuixos, que concep a partir de l'ús de tècniques pictòriques i que li han valgut el sobrenom de «poeta del color». Gràficament, de Mattotti es diu que és un dels autors més expressius tant en color com en blanc i negre, perquè fa unes il·lustracions de caràcter evocatiu i introspectiu. La seva obra s'emmarcaria en el que s'anomenaria «còmic independent», i entre els títols que firma es troba Fuegos, que s'endugué el premi a la Millor Obra els anys 80 al Saló de Barcelona.

«Revival»
Val a dir que Mattotti va estar deu anys sense publicar a l'Estat, fins que editorialment fou recuperat per Nosotros somos los muertos. Enguany, editors de Madrid i Barcelona han redescobert l'autor.

Per la seva banda, l'obra del dibuixant de Badalona Rubén Pellejero centrarà l'exposició que el Casal Solleric inaugurarà el 8 de juny i que es mantindrà oberta al públic fins al setembre.

A hores d'ara, Pellejero és un dels autors que gaudeixen d'una major projecció a Europa, amb una obra que destaca pel gran domini de la narrativa i del color. Autor molt prolífic, entre els seus llibres es troben títols com Un poco de humo azu o la saga de Dieter Lumpem, amb la qual va rompre amb les convencions narratives clàssiques (enquadrament, plans i seqüències...).

El programa de Còmic Nostrum el completen encara dues exposicions més: la que exhibirà els treballs seleccionats a la secció de còmic del certamen d'Art Jove, que es mostraran també al Centre de Cultura Sa Nostra; i la que reunirà l'obra del dibuixant mallorquí Jaume Balaguer a l'espai de Norma Còmic.

Pel que fa a les conferències, la Setmana adopta la fórmula de les xerrades. Aquestes versaran entorn de les dues exposicions estrella i hi intervindran els dos autors, Mattotti i Pellejero; a més de Florentino Flores, professor de l'Escola de Disseny. Les sessions es desenvoluparan al Centre de Cultura Sa Nostra, les referides a Mattotti, i al Solleric, pel que fa a les programades sobre l'autor català.

Els tallers de còmic presenten una altra novetat en aquesta IV Setmana del Còmic. Enguany, els promotors de l'esdeveniment han elaborat un programa dirigit als centres escolars de Palma. Organitzats per Inrevés i pensats per a joves de 10 a 17 anys, als tallers s'analitzarà el còmic com a mitjà de comunicació i els seus recursos narratius. Seran impartits per diversos dibuixants mallorquins.

Encara un apunt més. El guionista argentí Jorge Zentner, curiosament lligat a alguns dels treballs dels autors que protagonitzen la Setmana del Còmic, impartirà un taller de guió al centre cultural de la Misericòrdia coincidint amb la Fireta de Llibres i Tebeos Vells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.