muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

ERC durà Cort al jutjat per destrossar la font de la Vila


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) denunciarà l'Ajuntament de Palma per via penal per la destrucció de diversos arcs de la sequera de la font de la Vila. Aquesta construcció, que data de l'època islàmica, s'ha fet malbé per unes obres realitzades al carrer Bisbe Campins de Palma. Els treballs foren aturats pel departament Patrimoni Històric el passat divendres.

Joan Lladó, president d'ERC-Illes, i l'arqueòloga Helena Inglada, responsable dels temes de patrimoni en l'esmentat partit, varen denunciar ahir a peu d'obra «la clara infracció de la Llei de Patrimoni i de la normativa municipal». Segons l'arqueòloga, les obres es varen començar sense la preceptiva presència d'un arqueòleg i la font de la vila es tracta de «zona arqueològica i conjunt històric declarat Bé d'Interès Cultural», per la qual cosa sempre hi hauria d'haver un tècnic en la materia.

L'Ajuntament, van apuntar Inglada i Lladó, «infringeix la seva pròpia normativa». Inglada va afegir també que «no només s'ha destrossat el monument, sinó el perfil lateral estratigràfic amb el qual s'ha perdut la seqüència històrica que ens aportaria les dades».

Per la seva banda, Joan Lladó assenyalà que el grup parlamentari del seu partit al Congrés dels Diputats demanarà la creació d'una fiscalia de Patrimoni amb l'objectiu que s'evitin casos com aquest i que se posi ordre en tot el que respecta dels béns patrimonials. Patrimoni Històric, a més d'aturar les obres, ha obert un expedient informatiu per tal d'esbrinar per què no hi havia un arquòleg controlant les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.