cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Dia de llibres i roses

«El Código da Vinci», «La meitat de l'ànima» i «Sobrasada de Mallorca» foren els títols més venuts del dia

57422
Nombroses persones s'acostaren als expositors distribuïts pel centre de Ciutat.


La festa de la lectura omplí el centre de Palma. Enguany la pluja deslluí el dia de Sant Jordi i provocà, en diferents moments, que els expositors s'haguesin de cobrir amb plàstics. Tot i això moltes persones, amb el paraigua a la mà o estès, s'acostaren a les paradetes per cercar-hi les darreres novetats.

El llibre més venut va ser El Código da Vinci, de Dan Brown. Per darrere es trobaven, entre altres, La meitat de l'ànima de Carme Riera; el nou volum d'Andreu Buenafuente, No se si m'explico i, de manera curiosa, Sobrasada de Mallorca, un recull de receptes selecionades per Antoni Pinya que ha estat guardonat amb el premi mundial Goumard de llibres de cuina.

Una altra curiositat és que l'obra d'Arnau Ramis, Ajuntament bon dia, es podia trobar en molts d'expositors. Com es recordarà, en relació amb aquest volum hi ha una sentència judicial perquè sigui retirat dels punts de venda. Amb els llibres i amb la pluja, l'altra protagonista del dia fou la rosa. La decisió del Gremi de Llibreters de regalar-ne una als compradors propicià que la seva presència fos molt més vistosa que en altres edicions. Un altre reclam de la jornada era que els volums es venien amb un descompte del 10%.

El comentari general entre els llibreters era que «tot i el mal temps les vendes estan anant molt bé». A l'horabaixa, els pares sortiren amb els seus fills per fer les compres, com en el cas de la batlessa, Catalina Cirer. Quant a les preferències dels més petits, Harry Potter era dels volums més demanats, a part dels còmics. I és que la selecció per triar era molt àmplia, com també les activitats per animar la festa. Per exemple, Joves per la Llengua obsequiava amb adhesius d'escriptors catalans. Les signatures de llibres també foren una constant.

Miquel Ferrà i Martorell, Miquel Àngel Lladó, Miquel Bezares, Sebastià Perelló o fins i tot Los bravos, en firmaren. Com arreu de l'Estat, el punt reivindicatiu era el rebuig de l'anomenat «cànon de les biblioteques», imposat per Europa. En diversos expositors s'hi recollien firmes perquè el Govern espanyol eximeixi d'aquest pagament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.