algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els Gambirots omplen la UIB de castells

La setmana que ve faran activitats per mostrar aquesta tradició

La Universitat de les Illes Balears (UIB) celebra aquests dies una setmana castellera amb l'objectiu de donar a conèixer i promoure aquesta espectacular tradició entre l'alumnat. La iniciativa està organitzada per la colla castellera Gambirots de la UIB i inclou activitats diverses. Des de tallers a projeccions cinematogràfiques, exposicions de fotografies amb les espectaculars torres humanes i un llarg seguit d'actes formen part del programa.

Fins el proper dimecres cinc de maig diferents dependències de la UIB exposaran fotografies amb l'objectiu d'explicar algunes de les nocions més bàsiques del món casteller. Entre elles per exemple, es dóna compte de què és un castell o una colla, les diferències existents entre una colla i una colla universitària o la història del món casteller als Països Catalans i a Mallorca... En concret aquestes imatges, que se mostren acompanyades de texts explicatius, se situen als edificis Ramon Llull, Guillem Cifre de Colonya i Mateu Orfila.

Dilluns que ve comença el seguit d'activitats programades. Gran part d'elles seran a l'edifici Anselm Turmeda, que el mateix dilluns acollirà a les 16.00 hores la projecció del film de temàtica castellera La teta i la lluna. Dimecres, a les 16.00 hores s'oferirà un documental sobre el món casteller i divendres, a les deu del matí, tindrà lloc un col·loqui sobre el fet casteller a Mallorca i la seva vinculació amb la universitat. Dimarts hi haurà un assaig de castells al Mateu Orfila.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.