nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El papa beatificarà una màrtir mallorquina de Llucmajor assassinada a la Guerra Civil

Vuit màrtirs més de la Guerra Civil que va enfrontar els espanyols entre 1936-1939, entre ells una mallorquina, seran beatificats, després que el papa Joan Pau II aprovàs ahir els decrets sobre els seus martiris, pas que permetrà la seva elevació a la glòria dels altars.

Els futurs beats són set sacerdots de la Diòcesi d'Urgell assassinats «per odi a la fe» durant les persecucions religioses de 1936 i la religiosa María de los Àngeles Ginard Martí, de la Congregació de les Germanes Patrocinadores del Culte Eucarístic, nascuda el 1894 a Llucmajor (Mallorca) i assassinada a la Devesa de la Vila, a la perifèria de Madrid el 1936.

Els sacerdots són José Tàpies Sirvant (nascut a Pons el 1869), Pasqual Araguás Guardia (Pont de Claverol, 1899), Silvestre Arnau Pascuet (Gósol, 1911), José Boher Foix (Sant Salvador de Toló, 1887), Francisco Castell Brenuy (Pobla, 1866), Pedro Martret Moles (Seu d'Urgell, 1901) i José Juan Perot Juanmartí (Boulogne, 1877).

A tots ells, al costat de la monja balear, l'Església els va reconèixer ahir el martiri partint del fet que van ser assassinats «per odi a la fe». Fins ara Joan Pau II ha proclamat sants onze màrtirs espanyols, assassinats durant la Revolució d'Astúries de 1934 i la Guerra Civil del 36.

El sacerdot Pedro Poveda va ser l'últim proclamat sant. Joan Pau II el va elevar a la glòria dels altars i al culte universal el maig de l'any passat, durant la seva cinquena visita a Madrid. En els seus 25 anys de pontificat també ha proclamat beats 471 màrtirs espanyols d'aquells anys que van sacsejar Espanya a començaments del passat segle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.