cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

L'Acampallengua arriba a la seva sisena edició i es farà a Pollença

Joves de Mallorca per la Llengua el convoca per als 8 i 9 de maig


L'Acampallengua 2004 comença a encalentir els motors. La sisena edició de la reivindicativa acampada organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua es farà entre el 8 i el 9 de maig a Pollença amb activitats disperses per tot el poble.

El portaveu del col·lectiu, Josep Bernat, va explicar ahir a Diari de Balears que, si bé no s'ha preparat cap lema especial per a enguany, «sí que hi haurà tres línies de protesta ben clares, que són el tancament de Som Ràdio, la retallada del pressupost en la Direcció General de Política Lingüística i el posicionament en contra de les mesures en l'ensenyament del Partit Popular».

La música tindrà una importància molt gran en aquest Acampallengua, ja que hi haurà més de vint formacions que participaran en aquesta edició de la trobada. El moment més important serà el concert de rock de dissabte vespre i, tot i que el cartell encara està pendent de confirmació, sembla segura la presència de la banda Brams.

«El que hem volgut és repetir els mateixos esquemes dels altres anys, amb tallers, taules rodones i conferències, exposicions, partits de futbol, correfoc i animacions, però la novetat és que hi hem inclòs algunes activitats infantils i ballades de música popular». El motiu no és cap altre que «fer l'Acampallengua tan atraient com sigui possible per a totes les persones, perquè la nostra intenció és que enguany hi véngui molta gent», explicà Bernat.

I és que consideren que la situació política i lingüística que es viu en aquests moments a les Illes Balears és molt adequada, perquè totes les persones que hi estan en desacord hi puguin dir la seva. «Normalment solen venir més els joves, però estam pensant a fer activitats, perquè tothom que en tengui ganes pugui gaudir de les jornades».

De fet, els Joves de Mallorca han fet una crida a totes les associacions, entre les quals s'inclouen els diferents grups d'esplai, perquè hi hagi una participació massiva. «Creim que la recerca d'un treball conjunt pot suposar un gran benefici per a tots».

El preu de l'Acampallengua serà enguany de vint euros, que inclourà una reserva d'espai per poder acampar, totes les activitats i els concerts, el sopar de dissabte i el dinar de diumenge. Els qui vulguin intervenir-hi com a voluntaris s'han de posar en contacte amb els Joves de Mallorca per la Llengua durant aquesta setmana per tal de fixar els diferents calendaris de reunions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.