cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Un llibre recupera els projectes de devuit arquitectes per Son Fradinet

De moment, la musealització del jaciment paleocristià de Campos es troba «en estudi»

MARIANA DÍAZ. Palma.
Una publicació que editarà el Col·legi d'Arquitectes deixarà constància que devuit equips de professionals varen participar en el concurs convocat pel CIM i el Govern, en la passada legislatura, destinat a la musealització del jaciment paleocristià de Son Fradinet, a Campos. Resolt el novembre de 2003, va ser guanyat per Umbracle, de l'arquitecte Marcus Riu Haberlaner.

De moment, el projecte per posar en valor el jaciment, que havia de ser pagat amb l'ecotaxa, es troba aturat. «En estudi», van dir fonts del CIM, que és qui ha de contractar les obres. Des del Govern s'assegurà que se compliran els compromisos que li corresponen. L'edició del llibre permetrà que, si no es construeix, almenys quedi «constància» del treball d'uns 50 professionals dels diferents equips, digué Joan Morey, de la directiva del Col·legi.

Aquest diari ja va recollir el 2002 les negociacions entre el CIM i els propietaris de la finca on es troba el jaciment, que van culminar en un conveni de col·laboració per a la difusió d'aquest patrimoni històric, resultat d'unes excavacions dirigides per Tilo Ulbricht. Allà es van trobar els fonaments de les parets de la basílica, la pila baptismal, unes tombes i un paviment de mosaics de considerable mida. La idea era que pogués ser visitat. L'esmentat acord va donar lloc a un altre amb el Govern pel que es dotava la musealització de Son Fradinet amb 300.000 euros. El pas següent era convocar el concurs i els premis serien de 10.000 i 5.000 euros. Els guanyadors acaben de cobrar.

Joan Morey, que fou jurat, explicà que els participants en el concurs es van plantejar dues vies de treball. Una es decantaria per «edificis d'obra, més pesades, amb diferents dependències» i l'altra, en la qual s'enquadraria el guanyador, per la d'«estructures més lleugeres». Umbracle consisteix en una estructura d'acer amb coberta de policarbonat, i tot cobert per una malla metàl·lica que permet el pas de la llum i la vista de l'exterior des de l'interior i al revés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.