nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Govern du la lectura i la cultura balears a les aules el Dia del Llibre

Distribuirà prop de 150.000 rondalles entre els alumnes de les Illes

P.G.Palma.
Al voltant de 1.500 escolars de les Illes, alumnes d'ensenyança obligatòria i educació infantil, rebran a les seves escoles texts literaris arrelats a la cultura popular balear amb motiu de la celebració del Dia del Llibre. Amb aquesta acció, la Conselleria d'Educació i Cultura, a través del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes (COFUC), vol «potenciar l'hàbit de la lectura i contribuir a la difusió de la nostra llengua i la nostra cultura».

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, destacà que aquests han estat els objectius que han mogut la Conselleria de Cultura a donar suprot a un projecte que ha suposat un cost de 90.000 euros. Antoni Vera, responsable del COFUC, explicà que el material publicat s'ha adreçat a les diferents etapes escolars.

Així, els alumnes d'educació infantil (de 3 a 6 anys), rebran Unes vacacions amb companyia. Segons Vera, «la funda d'aquest conte és una guia didàctica que inclou un seguit d'activitats perquè els professors puguin treballar amb els nins».

Pel que fa als escolars que cursen educació primària, s'han adaptat tres rondalles (una per cicle). Els alumnes de primer cicle (de 6 a 8 anys) rebran un exemplar de l'adaptació de la rondalla menorquina Na Paparreta, els de segon cicle (de 8 a 10 anys) seran obsequiats amb l'adaptació de l'eivissenca La Barseta i els de tercer cicle (alumnes de 10 a 12 anys) rebran una adaptació de la rondalla mallorquina El Castell d'iràs i no tornaràs. Cada una d'aquestes històries s'acompanyen d'un glosari amb les locucions, frases fetes i paraules que puguin entranyar alguna dificultat per als alumnes, com també carpetes didàctiques amb activitats relacionades amb el conte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.