cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
25°

El PSM reivindica l'obertura i conservació de la casa museu del poeta Blai Bonet a Santanyí

Els nacionalistes defensen la creació d'una xarxa

M.PUIGRÒS. Santanyí
El PSM reivindica que la casa museu del poeta Blai Bonet de Santanyí sigui sotmesa a millores i inclosa dins la xarxa de cases museu que es començà a tramitar durant la legislatura passada quan Maria Antònia Vadell (PSM) era consellera de Cultura del CIM.

Els consellers del PSM-Entesa Nacionalista, Antoni Alorda i Bàrbara Bujosa juntament amb la regidora Santanyí, Maria Antònia Burguera, es reuniren ahir davant la casa que va veure néixer Blai Bonet. Així, Bujosa assenyalà que «durant l'anterior legislatura el Consell va adquirir la casa del poeta amb la intenció de convertir-la en casa museu entorn la seva figura, tal com s'ha fet amb la de Llorenç Villalonga a Binissalem.

Però amb el canvi de govern no s'ha vist la intenció de continuar amb la idea, tot i que des del PSM ho hem reivindicat en reiterades ocasions». «Cal tenir en compte que dins la casa de Blai Bonet s'hi troba un fons documental com també obres pictòriques importantíssimes, és molt urgent que tot aquest material sigui catalogat» finalitzà Bujosa.

La regidora Burguera valorà positivament que «la família de l'escriptor optàs per fer aquesta passa, ja que el material els superava i havia de ser tractat per experts». Així, Antoni Alorda, apuntà a la necessitat que es continuï amb la creació i incorporació de les cases museu a una xarxa establerta a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.