nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Una solemne processó escortà la Verge Dolorosa fins a la Sang

Nombrosos penitents acompanyaren la imatge en la desfilada

A.ESTABÉN.Palma.
L'església de Sant Nicolau va ser el punt de partida de la processó de la Verge Dolorosa, una de les més arrelades a Palma en una tradició que es remunta al segle XIX. En el trasllat de la imatge a l'església de la Sang, la desfilada va recórrer els carrers Constitució, plaça de la Reina, Born, Joan Carles I, Jaume III, Bonaire, Via Roma i plaça de l'Hospital.

Els Tamborers de la Sala foren els encarregats d'obrir la processó, que, animada per diverses bandes de música, tornà a comptar amb una àmplia participació de confrares. Entre ells, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, prenia part rere una de les caparutxes de la confraria de la Santa Faç.

Enguany, a la tradicional processó es varen adherir la confraria de Santiago, que aportà el seu pas Crist de les Set Paraules acompanyat per la banda La Passió. Així mateix, la confraria la Creu de Calatrava assistí a la desfilada amb el seu Crist Humiliat, acuradament adornat amb 600 clavells vermells. La Verge de la Dolorosa tancava la processó, acompanyada per les seves dames i la resta de membres de la confraria (vestits amb túnica vermella, capa blava i capertuxa blanca), que anit feia d'amfitriona.

Com és costum, abans de sortir en processó, els confrares varen assistir a la missa que va tenir lloc a Sant Nicolau en presència del seu president, Gaspar Buades. En el decurs del solemne ofici, el rector de la parròquia, Felip Guasp, beneí cinc nous hàbits de la confraria, portats per dones.

Flors blanques adornaren la bella imatge, propietat de la família Ferrer Alcover i obra del mestre escultor mallorquí Guillem Galmés. La imatge va quedar instal·lada a la Sang, d'on tornarà a sortir per prendre part a la processó del Dijous Sant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.