algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Sofía Urroz: «Es Baluard és esplèndid i té una col·lecció de primeríssima qualitat»

La directora gerent de la Fundació Aena visità ahir el Museu

P.GIMENEZ.Palma.
Sofía Urroz, directora gerent de la Fundació Aena, visità ahir el Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard. Una visita «obligada», segons destacà, perquè la Fundació a la qual representa diposità «les joies de la corona de la col·lecció d'art contemporani» que gestiona. En el seu conjunt aquest fons compta amb «1.500 peces en les quals estan representats pràcticament tots els artistes espanyols més importants del segle XX».

-¿Quin és el motiu de la vostra visita?
-A la Fundació Aena, ens interessa conèixer de prop qualsevol iniciativa relacionada amb l'art contemporani espanyol i internacional. En el cas d'Es Baluard, a més d'aquest motiu, s'ha de sumar que s'exhibeixen dos llenços de la nostra col·lecció.

-¿Què us ha semblat el Museu i el seu fons?
-Té una col·lecció esplèndida, de primeríssima qualitat. Hi són representats grans noms de l'art dels darrers temps a Mallorca, així com de l'art internacional. L'edifici és fantàstic: la conjunció de la murada amb la construcció moderna, l'aljub, el context, el paisatge,... la veritat és que no tenc paraules.

-La Fundació Aena diposità al Museu les pintures «Tormenta de playa», de Camarasa i «La Cala Encantada», de Joaquim Mir. Quin és el contingut de la col·lecció de l'entitat?
-La col·lecció que gestiona la Fundacio Aena des del 1994 s'està formant des dels anys 60 i està dispersa per tota la geografia tant a zones públiques com a privades. Per això cada any la Fundació organitza exposicions -el mateix Solleric acollí una mostra- per donar difusió als seus continguts. Ara mateix la col·lecció està integrada per 1.500 obres i estan representats pràcticament tots els artistes espanyols importants del segle XX. Les pintures de Camarasa i Mir són les més antigues, després hi ha les d'Óscar Domínguez, Zóbel, Tàpies, Canogar, Palazuelo, Darío Villalba...

-I pel que fa a artistes representatius de Mallorca?
-N'hi ha molts. Palma és un dels aeroports de la xarxa que té més obres. A les pintures de Camarasa i Mir cal afegir les de Miquel Barceló, Rafa Forteza, Pep Llambies, Amador Magraner, Guillem Nadal i Ramon Canet, entre d'altres.

-El termini del dipòsit de les obres de Camarasa i Mir finalitza el juny i són moltes les persones que han expressat el desig que l'obra de Mir continuï a Es Baluard...
-En el seu afany divulgador, Aena presta obres sempre que existeixin garanties de bona conservació, però, tot i que el quadre ocupa un lloc privilegiat en l'exposició, mai no s'ha cedit una obra a una altra institució. Això no vol dir que no es pugui produir un canvi o que la peça pugui retornar, però, aquestes són obres que es mouen i s'exposen pel gaudi de tot el públic.

-Què pot significar Es Baluard per a l'illa?
-Sense dubte, el Museu és un al·licient que se suma als molts que ja té Palma. Però, sincerament crec que la iniciativa ha suposat per a la Ciutat la creació d'un espai importantíssim, que, segons he pogut saber, era un solar que estava infrautilitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.