algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Una trajectòria arrelada a Nova York

S.B. Palma.
Miquel Adrover va néixer a Calonge el 1965, i es va iniciar en el món de la moda a Nova York. El 1995 obrí la seva botiga «Horn» al Lower East Side. En la seva primera defilada féu història en presentar una gavardina creada a partir d'un model de Burberry's girat al revés i amb les restes del matalàs de Quentin Crisp. Va ser quan la premsa especialitzada va començar a fixar-se en ell.

Després va constituir l'empresa Southbird en societat amb el grup Pegasus Aparel, que es va trencar el setembre de 2001. El 9 de setembre havia presentat una col·lecció polèmica titulada «Utopia», en la qual les siluetes recordaven els codis de vestuari talibà. Entre la primavera i el setembre de 2003 la premsa novayorquesa es reconcilia amb ell.

Premiat com el millor dissenyador de moda femení de l'any pel prestigiós CDFA Perry Ellis Award, Adrover farà de nou la desfilada el setembre de 2004 a la Setmana de la Moda de Nova York. Les seves robes han estat exposades en els museus més importants del món, com el Metropolitan Museum, el National Museum of Washington o el Reina Sofia i el seu treball ha estat cobert pels mitjans de comunicació més prestigiosos del món.

El mateix dissenyador explica el seu procés creatiu i diu que «per a fer les meves desfilades pens en molts de tipus de dona, sobretot en les més allunyades del món de la moda, les senyores de la neteja, com ho va ser la meva mare, o les sabateres de Chiapas o les camperoles del Nil, que són més pobres del que jo ho he estat mai».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.