nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Alfredo Landa guanya l'Ola de Oro dels premis Família del 2003

L'actor Alfredo Landa ha estat el guanyador de l'Ola de Oro dels VIII Premis Cinematogràfics Família per la seva trajectòria professional al món del cinema al llarg de més de 40 anys. Aquests premis són atorgats per l'Associació CinemaNet i el Grup d'Entitats Catalanes (GEC) de la Família, i en ells es premia cada any un professional del món del cine la trajectòria del qual destaqui pels seus valors humans, cívics, familiars i educatius.

Landa es va iniciar al teatre en els anys cinquanta i a finals de l'esmentada dècada va començar a treballar en la indústria del doblatge. El seu debut com a actor cinematogràfic es produeix el 1962 amb la pel·lícula Atraco a las tres, de José María Forqué.

Gran part de l'activitat filmográfica del actor, sobretot a la seva primera etapa, va ser de caràcter còmic, encara que més endavant va demostrar ser capaç d'interpretar papers d'altres gèneres.

En total, Landa ha participat en més de vuitanta pel·lícules, de les quals destaca El Verdugo, La vaquilla, o Los santos inocentes.

El 1984 va guanyar en el Festival de Cannes el premi a millor actor, per la seva actuació a Los Santos Inocentes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.