nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Mor als 66 anys l'actriu i directora del Teatre Albéniz, Teresa Vico

La directora del Teatre Albéniz, Teresa Vico, morí ahir a conseqüència d'un infart. La seva capella ardent s'obrirà avui al mateix teatre. De família d'actors, va assumir la direcció del Teatre Albéniz en el mateix moment en què l'esmentat escenari va passar a ser gestionat per la Comunitat de Madrid, l'any 1986.

Nascuda a Bonete el 1937 (Albacete), va estar al capdavant del Teatre Albéniz durant devuit anys. Per aquest teatre han passat noms i companyies tan importants com Chavela Vargas, Chucho Valdés, Léo Ferré, James Cotton, Joan Manuel Serrat i Paolo Conte.

També hi han actuat il·lustres actors com Adolfo Marsillach, Fernando Fernán Gómez, Marcel Marceau, Darío Fo, Nuria Espert, Francisco Rabal, Josep Maria Flotats, Lindsay Kemp i les companyies més importants. A més, el Teatre Albéniz va contenir el gruix dels festivals duits a terme a Madrid.

Teresa Vico estudià dibuix i pintura a la Reial Escola de Belles Arts de San Fernando (1956-1957) i, anys més tard, el 1978, estudià interpretació a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid. De 1958 a 1982, Vico dibuixà diverses campanyes publicitèries, cartells i programes teatrals. Com a intèrpret, treballà amb directors com Fernán Gómez a El alcalde de Zalamea; Domingo Serrano, a El alquimista y la nieve i La ilustre fregona; i amb Miguel Rubio a La dama del alba, entre d'altres. Posteriorment, es dedicà al món de la producció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.