algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

El papa resa per la fi del terrorisme i la guerra al missatge 'Urbi et orbe'

La tradicional missa de Nadal va congregar a Roma 70.000 fidels

El papa Joan Pau II realitzà una crida contra «la plaga del terrorisme» i contra tota forma de violència en un missatge de Nadal llegit des de l'esplanada de la basílica de Sant Pere, abans de fer la seva benedicció solemne.

«Salva'ns dels grans mals que afligeixen la humanitat en l'inici del tercer mil·lenni», demanà el papa en la seva oració Urbi et orbe. El pontífex, que a causa de la seva malaltia es va veure obligat a desplaçar-se amb cadira de rodes, insistí a llegir el seu missatge a pesar del fred que imperava a Roma davant de gairebé 70.000 fidels provinents d'un cap a l'altre del món, i que s'havien congregat a la plaça de Sant Pere per escoltar-lo.

«Salva'ns de les guerres i dels conflictes armats que devasten regions senceres del globus, de la plaga del terrorisme i de tantes formes de violència que torturen gent dèbil i indefensa», afegí el sant pare. «Salva'ns del desànim perquè puguem seguir els camins de la pau, certament difícils, però possibles i per tant obligats. Camins urgents, sempre i a tot arreu, sobretot a la Terra on tu vares néixer, príncep de la pau».

En la tradicional missa del Gall també orà per la pau i denuncià un món convuls «per massa sang, violència i conflictes». Durant les pregàries i davant d'uns 10.000 pelegrins de tot el món reunits a la basílica del Vaticà, s'invocà la necessitat de pau per als «països martiritzats per la guerra i la guerrilla».

Durant la seva homilia, retransmesa en directe a través de 80 canals de televisió d'una cinquantena de països, el papa demanà que el poder del missatge d'amor procedent de Betlem, la localitat natal de Jesucrist, «il·lumini la nit del món i destrueixi per sempre els assalts orgullosos del maligne».

El sant pare, de 83 anys, aparegué relativament bé, encara que molt encorbat, pronunciant les frases litúrgiques i la seva homilia amb molta de dificultat. Vestit de blanc i d'or, Joan Pau II va arribar a la basílica beneint els fidels, els ambaixadors acreditats davant de la Santa Seu, els cardenals, els prelats i els nombrosos religiosos presents.

La cerimònia estigué envoltada d'importants mesures de seguretat. Les autoritats italianes posen un esment especial en la protecció del Vaticà contra eventuals atemptats terroristes. A pesar de l'estat de salut del pontífex, el seu portaveu Joaquín Navarro-Valls afirmà ahir que el papa no ha renunciat a continuar viatjant a l'estranger i que, de fet, ja ha rebut quatre invitacions per visitar el mateix nombre de països.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.