algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

La profecia de la Sibil·la tornà a sentir-se la Nit de Nadal a Mallorca

El cant ha estat declarat recentment Bé d'Interès Cultural pel Consell

DdB/D.J.N.Palma.
El cant profètic de la Sibil·la tornà a sentir-se a tots els temples d'arreu de Mallorca la Nit de Nadal. Enguany encara més, si és possible, ja que aquest llegat medieval ha estat recentment declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) immaterial pel Consell de Mallorca. La Seu de Mallorca tornà a ser una de les que amb més pompa i solemnitat acollí la celebració, que reuní un nombrós públic.

El cant fou a càrrec de Cristina Roi i va comptar amb la participació de la Capella Mallorquina i l'escolania dels Vermells de la Seu. D'altra banda, a la basílica de Sant Francesc, de Palma, que es va omplir un any més, Gabriel Pascual, de 14 anys i per quart consecutiu, va cantar la Sibil·la, mentre que Alexandre Barceló intervingué en el sermó de la Calenda, i Àngel Pedro va interpretar el cant de l'àngel. A Sant Francesc també va participar-hi el Cor de Nins Cantors.

S'ha de destacar, quant a la resta de parròquies de l'Illa, que al temple de Lluc el blavet Albert Campos fou l'encarregat de cantar la profecia; mentre que a Santa Maria la Major d'Inca va ser Eulàlia Martorell. A l'església de Santa Eugènia, l'arribada de l'Apocalipsi va ser anunciada per Maria Antònia Coll.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.