algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El Govern balear entrega al Museu d'Es Baluard 21 obres del seu fons artístic

Les obres pertanyen a onze artistes mallorquins o vinculats amb la Comunitat

JOANA NICOLAU.Palma.
El Govern féu efectiva ahir l'entrega de 21 obres d'artistes mallorquins o vinculats amb Mallorca al fons del Museu Es Baluard. La cessió d'ús es fa en principi per dos anys, prorrogables a quatre. El conjunt de l'obra cedida està valorat aproximadament en uns 227.000 euros.

Entre les peces sobresurten nou aiguaforts sobre paper de 70x55 centímetres i un frontispici corresponents a la coneguda com Serie Mallorca de Joan Miró. Val a dir que aquestes obres foren creades específicament per l'artista per a una exposició que realitzà l'any 1973 a la galeria Pelaires.

Aquesta sèrie estava distribuïda per diferents conselleries del Govern i en inaugurar-se el Museu es podrà veure en el seu conjunt. La directora del Museu, Teresa Pérez Jofre, i la directora artística Pilar Ribal, posaren en relleu aquestes obres com unes de les més destacades de l'entrega realitzada pel Govern.

A més d'elles també destaca un oli sobre cartó de Hans Hartung. També es dipositaren un oli de Susy Gómez, una peça de tècnica mixta de Rafa Forteza, una aquarel·la sobre paper i cera de José María Sicilia, un llenç amb tècnica mixta de Ferran García Sevilla o una escultura de José María de Labra Suazo. D'Antoni Socies s'ha cedit el collage amb diapositives Escissió obligada, també s'ha dipositat dues obres de tècnica mixta sobre tela de Yanick Vu, The hollow mon i Nopal Grande, signada per John Ulbricht s'ha cedit l'oli sobre llenç Paisaje azu, Signes d'aire de Rafols Casamada i Dry Light de Peter Phillips.

La tria de les obres del Govern ha estat realitzada per Pilar Ribal i Teresa Pérez Jofre i escollides en considerar-se que eren les més adients amb el programa museístic. A la signatura de la cessió hi varen ser presents, a més de la directora del centre, el director general de Patrimoni de la Conselleria d'Economia i Hisenda, Miquel Mateu, i la directora general de Cultura, Catalina Sureda. Tots tres varen valorar molt positivament la cessió en considerar que aquestes obres propietat de la Comunitat i que estaven distribuïdes per diferents despatxos ara podran ser admirades pel públic en general. Val a dir que aquesta serà, almanco de moment, l'única cessió d'obra que es realitzarà al museu d'Es Baluard per part de l'Executiu balear.

En dies propers està prevista l'arribada de les obres seleccionades de les col·leccions de l'Ajuntament de Palma i del Consell. De Cort està previst que se cedeixin 32 peces, mentre que de l'administració insular, dotze.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.