algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

«Mariana i el col·leccionista de somnis» arriba al Teatre del Mar

Un muntatge de Teatre de la Sargantana per estimular la imaginació

M.CAMPOMAR.Palma.
Aquest Nadal el Teatre del Mar torna a obrir les seves portes al públic infantil amb l'estrena de la darrera producció del Teatre de la Sargantana, Mariana i el col·leccionista de somnis. L'obra, que s'estrena avui a les sis de l'horabaixa, estarà en cartell fins al proper 4 de gener. Amb aquesta obra i amb l'actuació de Daniel Higiénico els propers 19, 20 i 21 de desembre, el Teatre del Mar tanca la seva temporada Tardor 2003.

Mariana i el col·leccionista de somnis narra les aventures d'una nina i el seu pepot, que en un somni es troben amb un personatge sobrenatural que es dedica a canviar els somnis de la gent pels que ell té a la seva col·lecció. Així, els tres personatges, interpretats per Silvia Sánchez, Pau Cirer i Llorenç Cloquell, comencen un viatge a través dels somnis, en el qual coneixeran indrets meravellosos com el far de l'estrella polar o la rellotgeria màgica de l'amo del temps.

El director de la companyia, Pere Fullana, va assegurar que encara que pot semblar una mica pretenciós, el seu darrer espectacle es tracta d'un «joc escènic per estimular la imaginació dels infants», a més de ser un muntatge que conjuga el món dels somnis amb el de la tradició rondallistica mallorquina. Pere Fullana creu a més que «el teatre infantil mai no ha de ser sinònim de teatre de qualitat inferior».

Referintse a l'obra, l'actor Llorenç Cloquell va dir que és el resultat d'un treball de creació en equip, en el qual han participat tant els actors com el director de la companyia. «Ha estat una feina productiva, perquè no es tractava d'un text imposat, sinó que tots hi hem aportat la nostra improvisació i creativitat». «El resultat ha estat la creació d'una atmosfera amb molt encant que farà somiar tothom», va afegir.

Teatre de la Sargantana ja va dur l'any passat dues de les seves produccions al Teatre del Mar i ara, amb Mariana i el col·leccionista de somnis, tornen a l'escenari amb «un espectacle per a tota la família que farà somiar a petits i grans», com va afirmar Margalida Forteza, productora de la companyia.

Teatre de la Sargantana va néixer l'any 1995 del desig d'Iguana Teatre per explorar un vessant que és el públic infantil. Des de llavors han portat als escenaris La història de Frank Stein (1995), N'Andreu Santandreu a la recerca del perfum que fa tornar guapo (1997), L'experiència Verne (2000) i Històries de la botiga encantada (2003). Obres amb les quals, a més de relitzar nombroses representacions arreu de les Illes i la Península, han participat en els principals festivals de teatre infantil i juvenil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.