algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

«La meva trajectòria no és una cursa de velocitat, sinó de fons»

María J. Moreno actua en l'homenatge als 25 anys de la Constitució

Diu que la sort l'ha ajudat a fer-se camí però que, sense molt esforç i treball, no hauria aconseguit el que ha aconseguit. «La sort és estar en el moment just, però al moment just s'arriba amb molt de sacrifici». María José Moreno és una de les protagonistes del concert de commemoració dels 25 anys de vida la Constitució que aquest horabaixa es realitza a l'església de Santa Eulàlia de Palma.

La soprano estarà acompanyada per l'orquestra de cambra barroca Camerata Anxanun, la Coral de la Universitat de les Illes Balears i la mezzosoprano Clara Mouriz, qui, de l'aeroport, va haver d'anar directament a assajar a causa del retard que va sofrir el seu avió. Al capdavant del concert hi haurà Joan Company.

«Totes les cançons són complicades, fins a la que sembla més fàcil», afirmà Moreno. La cantant cantarà les peces Exultate Jubilate de Mozart i eGlòria RV 589 de Vivaldi. Tant la de Mozart, «molt difícil tècnicament», com la de Vivaldi «són precioses». Per a Massimo Spadano, director de la Camerata Anxanun, el programa, que es completa amb eConcert en si bemoll per a violí i orquestra de Pergolesi, conté «obres que combinen el virtuosisme amb l'efectisme de cara al públic». «Són composicions en les quals tots els intèrprets poden lluir-se».

Fa uns anys María José Moreno era considerada per la crítica una jove promesa de la lírica. Avui, ja ha fet el salt a figura. «Sempre és el mateix, des que vaig començar només m'ha preocupat fer-ho el millor possible». Per això, Moreno assegura que el qualificatiu de figura no és més que una paraula. «S'ha de demostrar que es val cada dia amb qualsevol treball».

«La meva trajectòria no ha estat una cursa de velocitat, sinó de fons». Una carrera amb la qual persegueix «estar molts anys al món de la música». «Vull anar a més i millor, interpretar papers nous i millorar els que ja he treballat». Amb l'actuació d'avui, serà la tercera vegada que la soprano canti a Mallorca. L'anterior, va interpretar Falstaff en el Teatre Principal, una obra que ara tornarà a interpretar acompanyada per London Symphony Orquestra i Colin Davis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.