algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Els betlems més emblemàtics de Palma, junts a un itinerari cultural

La ruta recull els pessebres d'ahir i d'avui amb més tradició popular

M.CAMPOMAR. Palma.
El proper dia 16 de desembre es posa en marxa un nou itinerari guiat per la ciutat de Palma. Es tracta d'una ruta pels betlems més emblemàtics de ciutat que s'inclou dins el programa de visites guiades que ofereixen conjuntament la Conselleria de Turisme i l'Ajuntament de Palma.

Aquest és l'únic dels itineraris limitat en el temps, ja que se centra en la tradició de l'època nadalenca. Fins el proper 7 de gener es podran visitar de manera guiada els betlems de Palma que compten amb més tradició popular: el contemporani de Can Marquès, el de Cort, el del convent de les Caputxines, el del Centre Cultural de la Misericòrdia i el de la església de la Sang.

L'itinerari aporta les explicacions de guies professionals, i es fa en quatre idiomes (català, castellà, anglès i alemany). El punt de partida d'aquesta ruta pels betlems de ciutat se situa a la plaça de la Reina, just davant de l'escultura de Miró, i es fan dues sortides cada dia, la primera comença a les onze del matí i l'altra a les quatre del capvespre. El recorregut es fa a peu i té una durada aproximada de unes dues hores.

Aquesta ruta recull la tradició popular betlemnística mallorquina, que data del segle XV, i ofereix una àmplia explicació del significat històric de la reproducció figurada del misteri de Nadal de Jesús. Aquest nou itinerari que posa en funcionament la Conselleria de Turisme amb col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, s'inclou en el conjunt de visites guiades que han posat en marxa les dues institucions per fomentar el turisme cultural a Palma.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, va afirmar que aquest no serà el darrer itinerari cultural per Palma que presentin, de fet va assegurar que la Conselleria destinarà al pressupost de l'any que ve 500.000 euros per a aquest tipus de programes, amb els quals, segons Catalina Cirer, el que es pretén és impulsar un «turisme de cap a cap d'any, i no tan sols tenir un turisme de sol i platja».

Continuant amb aquesta línia i sota el lema Ciutat turística de cap a cap d'any, la Conselleria de Turisme té previst arribar a un acord amb el Consistori palmesà per posar en marxa un altre itinerari pels museus de ciutat.

Dins d'aquest marc de col·laboració entre les dues institucions, que a partir d'ara compta amb l'itineri pels betlems, s'inclouen també altres quatre rutes culturals guiades per la ciutat que es realitzen durant tot l'any: La ciutat i la Mar, El call jueu, Els convents de Ciutat i El modernisme a Palma. Aquestes rutes culturals guiades pretenen apropar no tan sols als turistes, sinó també als ciutadans de l'illa, els carrers i els edificis més emblemàtics de Palma, així com el patrimoni artístic i popular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.