muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Turisme posa en marxa una ruta cultural pel Modernisme de Palma

El nou itinerari comença passat demà i recorre principalment el centre

JOANA NICOLAU.Palma.
L'art, l'arquitectura i la història del Modernisme a Palma es podrà conèixer de primera mà a partir de passat demà amb un nou itinerari cultural per Ciutat. El conseller de Turisme, Joan Flaquer, i la regidora de Turisme, Francisca Bennàssar, presentaren ahir el recorregut.

El modernisme a Palma pretén divulgar com es va introduir aquest moviment amb la construcció del Gran Hotel i aprofundir en les principals manifestacions de l'època tant pel que fa a habitatges plurifamiliars com botigues, comerços, mercats o cafès i edificis públics... Així, en l'itinerari s'inclou una passejada pel centre històric, en què es fan visites al Círculo Mallorquín, Can Roca, can Corbella, Can Poderós, Can Canals, el forn Fondo, Magatzems Àguila i can Marquès, entre d'altres construccions.

El trajecte culmina amb la projecció d'un vídeo de tretze minuts a can Marquès, en el qual es fa una breu exposició sobre la petjada d'aquest moviment artístic a la ciutat. El contingut conté referències a la generació modernista d'arquitectes mallorquins com Gaspar Bennàzar, Jame Alenyar, Frances Roca i Guillem Reynés, l'acceptació popular que tingué aquest moviment, les influències...

El conseller indicà que aquesta ruta té per objectiu «posar a disposició de tots els turistes un espai artístic molt més agradable i atractiu», en el context general d'actuació del Govern que pretén promoure la idea que Palma és una «ciutat per a tot l'any» i no tan sols per als mesos d'estiu. El modernisme a Palma forma part del projecte d'«Itineraris per Ciutat» encetats l'any passat amb «La ciutat i la mar», «El call jueu» i «Convents a ciutat» que l'any que ve s'ampliaran amb un ambiciós pla de Govern per obrir rutes culturals arreu de les Balears i que tindrà un pressupost de mig milió d'euros.

Per als propers dies de Nadal es posarà en marxa una ruta guiada per Els betlems de Palma i l'any que ve Cort impulsarà dos recorreguts més guiats amb els títols de Patis de Palma i Palma monumenta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.