algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

«La passió de Jesús» crea la polèmica abans de l'estrena

Mel Gibson, catòlic conservador, s'ha negat que el Vaticà faci un passi privat del seu film

L'actor i director australià Mel Gibson s'ha negat que les autoritats del Vaticà visionin abans de l'estrena la seva nova pel·lícula, The Passion of Christ (la Passió de Crist), en la qual relata les darreres hores de la vida de Jesús.

El Vaticà havia demanat la setmana passada autorització a la casa de produccció nord-americana perquè un grup de cardenals i experts en cristologia poguessin veure a porta tancada la pel·lícula abans de l'estrena, en el marc d'un festival de cine espiritual.

«Las negociacions amb Gibson s'han perllongat fins avui mateix, quan els productors ens explicaren que la pel·lícula no està encara llesta, i que el director és a la sala de muntatge per intentar suavitzar les escenes més violentes», explicà ahir Andrea Piersanti, president de l'Institut Italià per al Cinema i un dels organitzadors del festival.

La pel·lícula de Gibson, catòlic conservador, rodada a Itàlia, ha estat molt criticada pels mitjans jueus, que rebutgen les acusacions de deïcidi llançades en el film. Gibson reprèn la posició oficial de l'Església abans del Concili Vaticà II, dut a terme entre 1962 i 1965, que condemnà aquesta apreciació de la història. Els encarregats del Consell Pontifici desitjaven veure el film en el marc del seminari sobre el tema «Crist i el Cinema», organitzat a la universitat Urbaniana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.