muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Més de cent mil neozelandesos aplaudeixen «El retorn del rei»

El film s'estrenarà el dia 17 de desembre a les sales de Mallorca

Uns cent mil neozelandesos van aplaudir ahir, dilluns, els protagonistes del film El retorn del rei, la tercera pel·lícula de la saga d'El Senyor dels Anells, moments abans que la ciutat de Wellington donàs el tret de sortida a l'estrena mundial de l'últim lliurament de la trilogia. La pel·lícula es podrà veure a les sales mallorquines a partir del dia 17 de desembre.

Els congregats, molts dels quals havien acampat al lloc de la desfilada des de la nit anterior per no perdre's res de l'espectacle, van aclamar una comitiva encapçalada per Liv Tyler, Viggo Mortensen, Elijah Wood, Sir Ian Mckellen i Peter Jackson, el director del film.

«Han estat quatre anys de la meva vida i trobar-me ara a Wellington per a l'última estrena és senzillament extraordinari», va dir Wood, qui estava acompanyat d'una legió d'«hobbits» i d'altres dels personatges creats per la imaginació de l'escriptor J.R.R. Tolkien, que és un dels autors amb més seguidors i clubs de fans arreu del món.

Jackson, que ja prepara la nova versió de King Kong, va assenyalar que «encara que per a mi és el final d'un treball de set anys, en realitat ara no vull pensar que és una cosa acabada». A l'entrada de l'Embassy Theatre Jackson va assegurar que aquesta serà la primera vegada que veurà el muntatge definitiu de El retorn del rei, obra que culmina la trilogia rodada a Nova Zelanda i que ha costat al voltant de 2.000 milions de dòlars.

Els integrants de la marxa, d'un recorregut de prop de cinc quilòmetres, van visitar amb antelació el Parlament de Wellington on van ser ovacionats pels líders del país i per la primera ministra, Helen Clark. Clark, una de les 700 persones que van assistir després al teatre, va dir que se sentia orgullosa d'un film «concebut per neozelandesos i que ha agafat el món com una tempesta».

El Govern neozelandès ha gastat uns 2'5 milions de dòlars en la publicitat i promoció del film, que espera que contribueixi a millorar la imatge del país com a destinació d'inversió i turisme. Milers de persones al món ja han vist les dues pel·lícules anteriors de la nissaga i les seves recaptacions al cinema han estat vertiginoses. El fet d'estar enregistrada -en les seves escenes exteriors- a Nova Zelanda ha provocat que a moltes de persones li hagin entrat ganes de descobrir un país capaç d'oferir tants de contrasts com són les Antípodes. També s'ha de destacar que aquesta serà la més llarga de les tres pel·lícules estrenades fins al moment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.