nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El Crist de la Sang ja és en el seu camerí

Una gran multitud de devots visità durant tot el diumenge a l'Anunciació la imatge ja reconstruïda

Milers de devots de la tradició de la Sang es varen apropar ahir a l'església de l'Anunciació per venerar la imatge del Crist, que va quedar instal·lada durant tot el dia al centre del temple, on va ser motiu de l'obsequi de molts de rams de flors.

A les set i mitja del matí va començar la tasca de custòdia de la imatge per part dels sobreposats i prohoms, que van anar fent torns flanquejant-la en relleus de dues hores.

El prior, Jaume Rovira, no cabia en si de satisfacció. Rovira va assenyalar que «la resposta del públic ha estat molt favorable durant les tres misses celebrades el matí i també dels que s'han apropat a venerar-la entre missa i missa, i s'ha notat molta presència de joves.

El sobreposat Ricardo Consogra va assenyalar que «he viscut una de les jornades més emotives de la meva vida. Veure'l de nou aquí em fa sentir satisfacció».

El consiliari diocesà de les confraries de Setmana Santa de Mallorca, Bartomeu March, va destacar que «la participació dels confrares va ser molt notòria en la processó i els fidels han respost de forma admirable».

L'administrador diocesà, Andreu Genovart, va subratllar abans de la missa concelebrada que «sent un goig interior molt fort en saber que nostre Crist és a casa, admirat i venerat per molta gent, i un sentiment molt profund recordant el difunt bisbe Teodor Úbeda, qui va ser dels primers a arribar el dia que va ser destruïda la imatge».

La jornada dedicada a la veneració de La Sang va continuar l'horabaixa amb una missa que es va celebrar a les sis, amb molta participació de fidels. Però el «ple fins a la bandera» es va registrar en el transcurs de la cerimònia religiosa, que va tenir un caràcter molt solemne, que va consistir en una missa concelebrada a les set i mitja que va ser presidida per l'administrador diocesà, Andreu Genovart, al costat del prior de la Sang, Jaume Rovira; el viceprior, Ricardo Ramos, i un ampli seguit de sacerdots. Va actuar com a mestre de cerimònies el reverend Joan Torrens i com a turiferari, el germà teatí Joan Barceló.

En un banc destacat, al costat de l'altar major, van presidir les autoritats, encapçalades per la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, acompanyada per la batlessa de Palma, Catalina Cirer; el comandant militar de Mallorca, Ricardo Tur; la vicepresidenta segona del Consell, Dolça Mulet i el director insular de Relacions Institucionals, Guillem Ginart.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.