lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:

La restauració de la venerada imatge del Crist de la Sang ja ha finalitzat

El procés ha durat 11 mesos i costat 90.000 euros que ha aportat el Consell de Mallorca

89616
La restauració ha estat completa. | JOAN TORRES.


La restauració de la imatge del Crist de la Sang, que fou esmicolat fa gairebé un any a mans d'un malalt mental, ja ha estat acabada. A l'acte de presentació pública hi assistiren Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca; Jaume Rovira, prior de l'església de l'Anunciació (La Sang); Pere Llabrés, delegat del patrimoni diocesà; Joan Josep Mas, director insular de Patrimoni del Consell de Mallorca; i Antònia Reig, directora del Taller de Restauració del Bisbat de Mallorca.

Segons ha explicat Reig, la tasca, iniciada ara ja fa 11 mesos, ha consistit en treballs intensos. S'ha preparat una nova creu i condicionat els complements litúrgics, per a la qual cosa s'ha comptat amb la col·laboració de bons artesans i professionals. L'escultura, molt delicada, ha estat dotada d'una cuirassa interna amb espigues de fibra de vidre. Tot i així, el suport continua sent de suro. Per això, s'haurà de tenir cura en els trasllats d'ubicació i en les processons.

Així mateix, s'han pres una sèrie de mesures de prevenció per evitar futurs deterioraments. El cambril del santcrist té ara una estructura metàl·lica amb pannells de vidre de seguretat que protegiran la policromia de l'escultura i de vandalismes. Tot i això, el devots podran continuar acostant-se a tocar i besar la imatge a través d'unes proteccions laterals col·locades a aquest efecte. Així mateix, l'escultura estarà constantment sota vigilància.

Per altra banda, Maria Antònia Munar tingué en la seva intervenció paraules d'elogi i agraïment per a tots aquells que havien participat en la restauració. Destacà també la importància d'aquesta imatge, «La Sang és la raó de ser de moltes accions i expressions de la cultura mallorquina; l'ansa que moltes persones agafam en els moments més difícils; el lloc on conflueixen totes les pregàries dels qui hi acudim, prest o tard a demanar-li qualque cosa».

Per altra banda, Tomàs Darder aprofità l'ocasió per demanar a tots els confrares a participar en la processó que el proper 29 de novembre a les 19 hores traslladarà la imatge des de la casa de l'església al carrer Seminari, fins a l'església de l'Assumpció, a la plaça de la Misericòrdia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.