algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Les comunitats religioses, a debat en les Jornades d'Estudis Locals

Les doctores Isabel Moll i Maria Barceló n'obriran la XXII edició

JOANA NICOLAU.Palma.
Els aspectes històrics entre els segles XIII i XIX d'abadies, cartoixes, convents i monestirs centren la XXII edició de les Jornades d'Estudis Històrics i Locals, que comencen avui a la Casa de Cultura de Palma sota l'organització de la l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Les jornades s'inauguren a les 11.00 hores amb la presentació de les actes de la passada edició, en què es parlà d'Els joves a l'època contemporània i foren coordinades per Sebastià Serra i Bernat Sureda. Amb els continguts que es tractaran fins divendres es persegueix l'estudi d'aquestes comunitats en funció de la seva complexitat, ja que fins ara la investigació ha estat quasi limitada a la temàtica religiosa.

És per això que els temes que se sotmetran a debat inclouen les característiques demogràfiques, la contextualitat social, el marc econòmic i l'aportació cultural referits a tot el conjunt de comunitats religioses.

La introducció a les jornades serà a càrrec de les doctores en Història Isabel Moll Blanes i Maria Barceló, que parlaran sobre El significat dels estudis sobre població conventual en la historiografia actua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.