muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

La sida provocarà un descens del 20 per cent de la població a Àfrica

Ho explica un estudi independent en una revista francesa

La incidència de la sida provocarà un descens de la població d'alguns països d'Àfrica d'un 19% fins a l'any 2050, segons les previsions d'un informe publicat en el darrer número de la revista francesa Population et avenir.

La població de Sud-àfrica té el risc de passar dels 44 milions de persones en l'actualitat a 40'2 milions en la data indicada; els ciutadans de Botswana poden disminuir d'1,725 a 1,380 milions, i els habitants de Lesotho passarien d'1,785 a 1,377 milions.

«Els habitants en 38 països africans -els més afectats pel virus de la sida- són uns 16 milions menys dels que haurien d'haver estat sense la incidència d'aquesta malaltia», segons les dades de l'informe Cap on va Àfrica?

En total, si es compta el nombre de no nascuts de pares potencials morts a causa de la sida, cap al 2015 la xifra seria d'uns 91 milions d'individus que mancarien i de 320 milions de persones per a l'any 2050, segons l'estudi dirigit pel professor Julien Damon.

La disminució de l'esperança de vida és la conseqüència de la pandèmia. En concret, s'ha passat dels 51 anys de mitjana d'esperança de vida als 49 anys. L'elevada mortalitat infantil i la baixada de la natalitat són les altres causes que afavoririen aquest descens de la població segons l'informe, especialment greu per a Sud-àfrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.