algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El Seminari Menor celebra els cinquanta anys amb una trobada d'escolans de tot Mallorca

Quasi un centenar de joves, amb els vint-i-set seminaristes actuals, prengueren part en l'encontre

A.ESTABÉN.Palma.
La pluja no va entelar l'encontre d'escolans de Mallorca que es va dur a terme al Seminari Menor de Palma amb motiu del cinquantè aniversari de la seva fundació. Prop de noranta joves que exerceixen d'escolans a diferents parròquies es varen donar cita en aquesta trobada per gaudir d'un ampli programa d'actes, coordinats pel rector, Antoni Vadell.

A les deu del matí, després del cant de l'himne dels escolans de Mallorca, es va escenificar la inauguració del Seminari, esdevinguda el novembre de l'any 1953. En l'esmentada representació varen participar diversos seminaristes que interpretaren els papers del llavors bisbe, Juan Hervás Benet (César Morenor); del ministre de justícia (Xisco Riutort), i autoritats civils i militars, que procediren a tallar la cinta i descobrir la placa commemorativa. L'organització explicà que «el motiu de la posada en escena d'aquesta inauguració és perquè els al·lots puguin recordar l'esperit que la va motivar».

A continuació, per grups, hi va haver jocs recreatius, i altres activitats que varen haver de desenvolupar-se en diferents espais a causa de la climatologia molt inestable.

Entre el nodrit grup d'escolans es trobaven un total de 27 joves seminaristes. Des de l'organització varen assenyalar que «el nombre de joves amb possible vocació sacerdotal s'ha vist incrementada el darrer any i mig. D'un nombre molt reduït s'ha passat a la xifra de 27. Els al·lots viuen en família i es reuneixen tots al seminari menor una vegada per mes».

No hi va faltar presència d'«escolanes», com varen ser Jessica María Gómez i Francisca Llabrés, de Santa Maria la Mayor d'Inca; i les de Sant Francesc de Paüla de Palma. Entre els seminaristes, hi va haver Andreu Veny de Porreres, escolà de la seva Parròquia; Silverio Ndong, un morenet de Guinea d'onze anys, escolà de l'església de Sant Sebastià, i l'equatorià Ramón Martínez, escolà a Cala Rajada.

Al migdia es va mostrar als participants la vida al seminari a través d'un power point. Després prepararen l'Eucaristia. El capvespre hi acudiren els familiars i amics i assistiren a una missa que presidí l'administrador diocesà, Andreu Genovart.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.