algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Interior reconeix ara l'existència del fons destinat a Camariñas

Assegura que l'ajuda dels artistes arribarà a Galícia la pròxima setmana

La Conselleria d'Interior atribueix ara a problemes administratius l'endarreriment en la tramitació de les ajudes per a Camariñas recollides gràcies a la venda de l'obra cedida per artistes de les Illes Balears. D'altra banda, l'organisme assegurà ahir que una partida de 15.839 euros sortirà la setmana que ve cap al municipi gallec, un dels més afectats pel vessament del petrolier Prestige.

El departament autonòmic dirigit per José María Rodríguez també assumí, a diferència del que havia fet en l'edició d'ahir, que l'anterior Govern deixà donada l'ordre de transferència dels fons recaptats el 29 de maig del 2003, quatre dies després de les eleccions autonòmiques.

Interior afirma que durant els mesos transcorreguts des d'aquesta data l'expedient ha quedat a la Conselleria d'Hisenda per problemes de caràcter administratiu. A aquesta partida se n'hi ha de sumar una altra de 5.760'85 euros aportats més tard, que seran transferits a l'Ajuntament gallec en una altra remesa.

D'altra banda, el departament autonòmic informà ahir que en aquests moments no hi ha oberta cap exposició de les obres aportades pels artistes de les Illes Balears. La recaptació dels fons es realitzava, en gran part, gràcies a les vendes que s'efectuaven per la itineració de la mostra pels pobles de l'Arxipèlag.

Artistes molt representatius de la plàstica illenca cediren el mes de gener una serigrafia, amb format de punt de llibre, a la Conselleria d'Interior perquè amb la seva venda es recollissin fons per ajudar Camariñas.

Entre la quarantena de pintors que hi participaren es poden esmentar els noms de Guillem Aulí, Joan Bennassar, Ramon Canet, Pep Canyelles, Maria Carbonero, Pep Coll, Joan Costa, Paco Espinosa, Pep Guerrero, Pere Joan, Alícia Llabrés, Mercedes Laguens, Pep Llambieas, Amador Magraner, Teresa Matas, Mariano Mayol, Menéndez Rojas, Guillem Nadal, Dolors Sampol, Lourdes Sampol, Tòfol Sastre, Pep Sirvent i Antoni Socias.

De cada serigrafia se'n féu un tiratge de 60 exemplars que es posà a la venda per un preu de 30 euros. El batle de Camariñas, Juan Bautista Santos, confirmà dimecres a Diari de Balears que l'ajuda reunida pels artistes no havia arribat al seu poble.

Diari de Balears confirmà l'existència d'un fons de més de 20.000 euros aconseguit gràcies a la venda de les serigrafies. En una primera versió dels fets, la Conselleria d'Interior assegurà a Diari de Balears que no tenia constància de l'existència d'aquest fons solidari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.