algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Els lectors homenatgen Bartomeu Fiol

Un grup d'admiradors de l'autor de «Calaloscans» es reuniren per celebrar-ne el setanta aniversari

B.P.Palma.
Una cinquantena d'amics i lectors del poeta Bartomeu Fiol es reuniren ahir a l'espai Illa de Llibres, de la Misericòrdia, per celebrar amb ell el seu setantè aniversari. Organitzat pel Centre Cultural Capaltard, l'acte s'estructurà de la següent manera. Lliurament d'obsequis per part dels promotors de la iniciativa; breu caracterització de la producció fioliana, a càrrec de Jaume Pomar; lectura de poemes del pròxim llibre de l'homenatjat: i finalment, interpretació de la versió musicada de dos poemes de Calaloscans, per part dels cantautors Jaume Munar i Sinto Serra.

Fiol, abans d'obsequiar el públic amb la lectura dels seus poemes, definí la seva obra com «la recerca de la coherència i la reiteració d'una problemàtica», la qual cosa fa que tots els seus llibres estiguin interconnectats». Jaume Pomar dedicà la seva intervenció a ressaltar la singularitat de Fiol, des de la publicació de Calaloscans a La Sínia, en el panorama de la poesia mallorquina.

Aquests trets diferencials -explicà Pomar- són el caràcter unitari dels seus llibres; l'allunyament del realisme objectiu, imperant en l'època de la seva primera producció, per conrear un «realisme simbòlic»; la reacció davant els paràmetres poètics noucentistes que concebeixen la poesia com a recerca de la bellesa per substituir-los amb uns altres que posen per davant la recerca de la veritat; el coneixement dels grans autors de la tradició anglaxona, com T.S. Elliot, que deriva en la dificultat, quan no en l'hermetisme de la seva producció; i la superació de la casta de paisatgisme heretat de l'Escola Mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.