nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Moltes persones que es varen curar de la SARS tenen una malaltia òssia

Ho ha denunciat una investigació entre metges feta a Pequín

Entre un terç i la meitat del personal mèdic de Pequín donat d'alta després d'haver tingut pneumònia atípica té ara una malaltia dels ossos, segons els resultats d'una investigació.

«Segons la investigació que s'ha fet a tots els grans hospitals de la capital, entre un terç i la meitat dels membres del personal mèdic que varen ser contaminats per la SARS tenen avui una degeneració del coll del fèmur», va declarar el professor Xu Lin.

A l'Hospital de la Universitat de Pequín, 40 infermers i metges dels 93 que varen tenir SARS tenen ara aquesta degeneració òssia, patologia que, segons alguns especialistes, podria haver estat provocada per l'administració de corticoides. Fins ara no hi ha xifres de malalts que no pertanyen al cos mèdic. Arran de la falta d'informació i de l'alt cost de les anàlisis, només un petit percentatge dels pacients donats d'alta de SARS se segueixen mèdicament, assenyala el diari.

La malaltia, provocada per una insuficient irrigació sanguínia dels ossos, pot comportar deformacions i mutilacions si no és tractada a temps. A Hong Kong, un de cada deu pacients donats d'alta després de tenir SARS ha desenvolupat aquesta malaltia.

Tot i els riscos, en cas de reaparició del SARS, es receptaran corticoides un altre cop, atès que no hi ha altres tractaments eficaços, va afegir el professor Xu Lin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.