lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Museu de Mallorca obre les portes a 4.000 anys de metal·lúrgia

L'exposició posa de relleu la importància del bronze al llarg del temps


El Museu de Mallorca mostra aquests dies una exposició on es troben diferents objectes de bronze. Aquest material, cabdal pel progrés humà, s'ha utilitzat des de fa aproximadament uns 4.000 anys.

Aquesta exposició s'emmarca dins la III Setmana de la Ciència i de la Tecnologia i és organitzada pel Museu de Mallorca amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia i Innovació i la Conselleria d'Educació i Cultura.

Ahir, la mostra rebé la visita del conseller d'Economia, Lluís Ramis, que pogué coneixer més de prop una sèrie d'objectes d'us quotidià fabricats en bronze, material que substituí la pedra i la fusta com a matèries primeres, i un seguit d'instruments i eines, a més d'armes. Més endavant, amb la revolució que suposà l'aparició del ferro com a base de l'artesania, el bronze es continuà utilitzant per a les forges de canons, amb l'arribada de l'artilleria, i molt destacablement, i encara ara, per a la fabricació de campanes. Actualment, és un material molt utilitzat en la plasmació artística de formes complexes. Mostra d'això son les escultures d'artistes com Miró, Fernández o Pilar Ortega.

Aquesta exposició està oberta als escolars que vénguin en grups organitzats i al públic en general. A més de poder observar aquestes peces úniques i de gran importància, el Museu ha organitzat un seguit de Tallers específics basats en el reconeixement de la metal·lúrgia, unes fitxes de catalogació basades en l'observació i la possibilitat de veure els objectes originals, que es troben estojats en unes condicions específiques de llum i humitat necessàries per a la seva conservació.

Aquest darrer any, el Museu de Mallorca ha incrementat el nombre de visitants que han passat pel centre. Joana Maria Palou, directora del Museu, comentà: «L'any passat ens visitaren unes 16.000 persones, enguany preveim una afluència aproximada d'uns 25.000 visitant gràcies a l'ampliació d'horari i a un increment d'activitats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.