algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El pare Antoni Martorell estrenà ahir al Vaticà dues obres inèdites

NÚRIA ABAD. Palma.
El compositor mallorquí Antoni Martorell va presentar ahir al Vaticà dues obres inèdites amb motiu de la beatificació del religiós granadí Juan Nepomuceno Zegrí i Morenor, fundador de l'orde de les Germanes Mercedàries de la Caritat, pel papa Joan Pau II, que tindrà lloc avui a la plaça de Sant Pere.

Girau a mi la vostra mirada va ser la primera composició que va sonar a la sala Nervi de la mà de l'organista Roberto Marini. Posteriorment, la coral Carmina de Barcelona, amb la col·laboració de la Capella Mallorquina, la soprano Pilar Rosselló i l'orquestra I Virtuosi de Roma, varen representar l'obra Canticum Paschale «in Rondo» (Psalmus 117), segona part deDipticum Iubilaiei.

A l'acte, hi varen acudir el president balear, Jaume Matas, acompanyat pel conseller de Cultura, Francesc Fiol, que també assistiren abans a un acte religiós d'acollida als pelegrins en el qual es projectà el vídeo sobre el fundador de la congregació i una mostra de balls folklòrics dels llocs on és present l'esmentada congregació.

La beatificació del religiós granadí serà avui, a les 9.30 hores, en el transcurs d'una cerimònia solemne a la plaça de Sant Pere, presidida pel pontífex. Prèviament, el president Matas s'entrevistarà amb membres de la Missió oficial a l'Ambaixada Espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.