algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Moderada satisfacció entre els galeristes per les vendes a Artexpo

Maneu fa arribar les seves queixes a l'organització de la Fira d'Art

Quasi la totalitat dels galeristes mallorquins assistents a Artexpo havien realitzat ahir algunes vendes d'obres d'art i esperaven que l'activitat de la fira prengués força a partir d'avui i de demà, quan s'espera un considerable increment en l'afluència de visitants, com ha estat la tònica general en edicions anteriors.

Tot i això, sovintejaven les crítiques o els laments per aspectes relacionats no tant amb Artexpo com amb l'organisme firal de Barcelona. A pesar que es reconeix que la presentació dels estands ha millorat quan es compara amb altres anys, també es deixen sentir queixes per una acumulació de petits detalls que haurien d'estar molt més cuidats.

Entre les crítiques, hi ha l'escassa projecció que Artexpo ha obtingut a la premsa barcelonina. En aquest sentit, Joan Oliver Maneu, membre del comitè organitzador i pioner en l'assistència a la Fira, féu arribar als responsables de l'esdeveniment les reflexions dels galeristes mallorquins, els quals, d'altra banda, representa com a president de l'Associació Independent de Galeries d'Art.

Maneu digué a Diari de Balears que els suggeriments havien estat escoltats i que ahir mateix l'organització li comunicà que serien tinguts en compte per a properes edicions. Maneu també volgué deixar clar que Artexpo havia incorporat novetats, entre les quals destaca la posada en marxa d'activitats paral·leles, com conferències, taules rodones i projecció de pel·lícules.

La premsa de la capital catalana publicà ahir un seguit d'articles que coincidien plenament amb les opinions expressades pels galeristes mallorquins en les cròniques d'ahir i d'avui a Diari de Balears. Existeix un consens quasi absolut que una ciutat del potencial artístic i econòmic de Barcelona mereix una fira d'art de més nivell, que elimini alguna de les disfuncions comentades. Per tant, s'insisteix a demanar una implicació més activa de les institucions.

Així mateix, es palesa la necessitat de posar fre als enfrontaments entre les associacions de galeristes de la ciutat comtal, que tenen un perniciós efecte sobre la percepció que es crea de la fira Artexpo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.