algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Silenci a l'Església, però el bisbe Sánchez apunta la responsabilitat de Rouco

Destacats prelats, membres del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola, eludiren pronunciar-se ahir sobre les noces del príncep i sobre la qüestió del divorci de Letizia Ortiz.

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Ricard Maria Carles; l'arquebisbe de Saragossa, Elías Yanes; l'arquebisbe de Pamplona, Fernando Sebastián; i el bisbe de Màlaga, Antonio Dorado, eludiren respondre a les preguntes dels periodistes moments abans de l'inici de la reunió del Comitè Executiu a la seu de la Conferència Episcopal.

Només Carles expressà la seva confiança que la cerimònia resulti tan grata, «almenys», com la que ell mateix oficià a Barcelona per a la infanta Cristina, però no volgué valorar la qüestió del divorci de Leticia Ortiz: «No vull dir res», precisà.

Tant a la seu de la Conferència Episcopal com a les diferents diòcesis espanyoles s'estan rebent, des de dilluns passat, nombroses telefonades i correus electrònics de persones que desitgen conèixer l'opinió pastoral dels bisbes respecte del matrimoni religiós de l'hereu de la Corona, segons la informació facilitada per les fonts eclesiàstiques.

Qui va ser més xerrador va ser el bisbe de Sigüenza-Guadalajara, José Sánchez, que felicità els nuviis i parlà sobre l'anàlisi de l'Església de les condicions dels contraients. Sánchez, que oferí una roda de premsa a Guadalajara per parlar d'assumptes de la Diòcesi, manifestà que s'estimava més «mantenir una distància respectuosa» sobre aquest divorci. Això no obstant, va dir que serà l'arquebisbe Antonio Rouco, que oficiarà les noces, qui s'hagi de «cerciorar» que existeix llibertat per part dels cònjuges per casar-se i un coneixement «clar i responsable» dels compromisos que suposa el matrimoni catòlic, com acceptar-ne la unitat i indissolubilitat, com també analitzar les condicions dels contraients, «i allà és on ha de dir endavant o esperem».

El bisbe aclarí que això és el que es demana a tot el que contreu matrimoni, i afegí que, quan ha existit abans un enllaç civil, que «és un fet seriós i important», la situació «no és exactament la mateixa que quan la parella són ambdós fadrins o viudos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.