algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

La Família Reial i la de Letizia Ortiz varen dinar plegades a la Zarzuela

La Família Reial i la de Letizia Ortiz, promesa del príncep d'Astúries, varen dinar plegades al palau de la Zarzuela, després de la compareixença davant els mitjans de la parella i de les seves respectives famílies al palau del Pardo amb motiu de la petició de mà de Letizia Ortiz. Aquest dinar va ser considerat com «un acte íntim i familiar», segons un portaveu del palau de la Zarzuela.

Al dinar hi varen assistir, a més a més dels promesos, per part del príncep els reis Joan Carles i Sofia; la infanta Elena i Jaime de Marichalar amb els seus vills Felip i Victòria; la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín; la infanta Pilar i els seus fills, Juan, Bruno i la seva esposa Bárbara Cano, Beltrán, Fernando i Simoneta amb el seu espòs José Miguel Fernández Sastron i els ducs de Sòria, dona Margarita i Carlos Zurita amb els seus fills, Maria i Alfons Zurita.

Per part de Letizia Ortiz hi assistiren els seus pares, Jesús Ortiz i Paloma Rocasolano, les seves germanes Telma i Erica amb el seu espòs Antonio Vigo i un cosí, David Rocasolano i la seva dona Patricia Reina.

Abans del dinar, els promesos es varen intercanviar la resta dels regals que anunciaren en la seva compareixença davant els mitjans. El príncep donà a Letizia una «joia familiar», un collar de perles i safirs, i Letizia Ortiz regalà al príncep una «joia literària», l'edició de 1850 de Don Enrique el Doliente de l'escriptor Mariano José de Larra.

Desvinculació
La periodista també va explicar durant la petició de mà que «ara entenc els entrevistats» i va explicar que «m'aniré desvinculant gradualment de RTVE per dedicar-me a aquesta nova vida, amb les responsabilitats i obligacions que comporta».

«No li faltarà treball i tendrà el dia ben ocupat», la va interrompre el príncep, en un dels diversos gests d'humor que ambdós intercanviaren durant la compareixença.

Ambdós varen incloure en les seves paraules un record per al Principat d'Astúries, del qual ell va dir que «serà un punt important en el calendari», i ella expressà «el molt d'afecte» que té a la seva terra natal.

La petició de mà del príncep va ser molt diferent a la del seu pare, que el 12 de setembre de 1961 li va llançar a la reina Sofia un paquetet amb una caixa. «Sofi, agafa'l» va cridar Joan Carles. Dins hi havia un anell i d'aquesta forma tan espontània i poc protocol·lària signaren els reis el seu compromís matrimonial, recordà ahir la reina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.