muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La gira del ballet de l'Òpera de Leipzig arriba a l'Auditòrium

J.C. Palma.
El Ballet de l'Òpera de Leipzig oferirà la seva actuació de dansa clàssica a l'Auditòrium dissabte dia 8 de novembre dins el marc de la VIII temporada de Ballet de Mallorca.

Aquesta companyia, dirigida pel prestigiós coreògraf Uwe Scholz, interpretarà fragments de la Simfonia n.7 de Ludwig Van Beethoven i de la Simfonia fantàstica Op.14 d'Hector Berlioz. Val a dir que la companyia de dansa alemanya presenta com a parella solista els «excepcionals» ballarins espanyols Joan Boix i Montserrat Leon.

Uwe Scholz començà a treballar al Ballet de l'Òpera de Leipzig a l'any 1991 i de llavors ençà, 110 de les seves creacions coreogràfiques són utilitzades internacionalment per companyies de dansa d'arreu. Segons Scholz «les meves creacions reflecteixen els paisatges de l'ànima, intent que la música es pugui veure a part de ser escoltada».

El ballet de l'Òpera de Leipzig està integrat per ballarins de 22 nacionalitats, «això, que per alguns coreògrafs és un desavantatge, per mi és l'essència de la meva creativitat ja que el que més m'interessa és aconseguir una paleta de possibilitats enormes. Cada ballarí és com un color distint, amb ells puc aconseguir uns quadres amb una infinitat de tons». Per altra banda afegí, «em sent molt afortunat de tenir ballarins com aquests però és una llàstima la manca de companyies de dansa clàssica a Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.