algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Letizia Ortiz: «Deixa'm parlar a mi»

El príncep Felip i la seva promesa es varen presentar davant més de tres-cents periodistes de catorze països al Palau del Pardo

59928
El príncep Felip i Letizia Ortiz en la foto de família després de la petició de mà. FOTO: REUTERS.

El príncep d'Astúries, Felip de Borbó, i la seva promesa, Letizia Ortiz Rocasolano, varen comparèixer ahir, visiblement feliços, davant els mitjans de comunicació en el dia del seu compromís de casament per afirmar que el seu enllaç suposarà donar «continuïtat» històrica a la Corona espanyola.

Amb una mescla d'aplom, nervis, humor, solemnitat, complicitat i desig de complaure l'opinió pública, ambdós varen explicar alguns detalls del seu festeig, que ha estat mantingut en secret durant mesos, i varen expressar el seu desig de tenir «per sobre de dos i per sota de cinc» fills.

Felip i Letizia es varen presentar davant més de tres-cents periodistes de catorze països al Palau del Pardo, el lloc elegit per aparèixer en públic el dia de la petició de mà de la futura princesa d'Astúries.

Agafats en tot moment de la mà, després de sotmetre's a una primera tongada de fotografies pels jardins i al pati dels Àustries del Palau, la parella va contestar a algunes preguntes formulades pels periodistes d'una manera tan natural, que va incloure algunes interrupcions mútues.

El príncep Felip va explicar en començar el significat de «continuïtat» que té aquest compromís per a la Corona espanyola i va afegir que dóna la possibilitat de «tenir una baula més en la cadena de la dinastia, i que ens enfila amb la història».

El futur enllaç «permet incorporar un valor, un actiu, al meu treball i a la funció representativa», una cosa que redundarà «en el bé dels interessos generals dels espanyols», va continuar l'hereu de la Corona. El príncep Felip va destacar com a qualitats de la seva futura esposa «la seva eloqüència i la seva intel·ligència, el seu esperit de responsabilitat i de treball, el seu coratge. Té uns principis, una rectitud i una exemplaritat en el treball que sempre m'han impressionat, i des que la conec, molt més...», va afegir Felip, que hauria continuat si ella no l'hagués interromput: «És un ésser humà excepcional», va començar dient Letizia, que va incloure també a la seva llista de virtuts característiques com les de «molt sensat», «intel·ligent» i que és una persona «decidida a créixer per dins i a tenir una visió del món i de la vida molt justa i molt compromesa». «Això t'ho recordaré», la va interrompre Felip tot fent broma, mentre creuava amb ella una mirada de complicitat.

En un moment, i mentre ella explicava els plans de futur dient «de forma progressiva m'integraré i em dedicaré a aquesta nova vida amb l'estimació i suport de...», el príncep intervingué: «Ja val, ja val». Letizia, aleshores, el va interrompre. «Deixa'm parlar a mi», digué, per concloure: «amb l'estimació i el suport dels reis i l'exemple impagable de la reina». Després va destacar en la seva relació de qualitats la de ser «un gran lector», fet que va considerar «molt important».

Per donar fe d'aquesta afirmació, Letizia revelà que el seu regal de petició, a més d'uns botons de puny de safirs i or blanc que el príncep va mostrar, ha estat «una joia literària», un exemplar d'una rara edició de 1850 del llibre que Larra va escriure sobre Enrique el Doliente. Letizia va exhibir, sense poder evitar una tremolor de la mà, l'anell d'or blanc i diamants, que li havia lliurat el príncep i al qual s'afegiria una joia de la Família Reial, un collaret de perles i safirs.

No concretaren la data del casament, que el príncep va situar entre «finals de la primavera i principis d'estiu». «Fa temps», va dir ella, «fa suficient temps», puntualitzà ell, per especificar quan varen prendre la decisió de contreure matrimoni, encara que, afegí, «necessitàssim una mica més de temps per preparar tot això». La parella es conegué fa un any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.