algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

La sèrie fotogràfica «HSD» de José Tobal es veié al Parlament Europeu

L'exposició es va mostrar a Brussel·les durant el mes d'octubre

NÚRIA ABAD.Palma.
HSD o, el que és el mateix, l'original visió estètica del complex hospitalari de Son Dureta. Aquesta és la definició de la darrera proposta artística del jove mallorquí José Tobal, basada en fotografies de gran format sobre alumini i que va ser elegida per ser exposada a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les el mes passat.

En aquesta mostra, Tobal va comptar amb la col·laboració d'Ana Velasco, finalista del certamen Art Jove l'any 2002, per a la instal·lació Hidden & Lamps. Malgrat que aquesta mostra s'hagi centrat en fotografies, José Tobal destaca pel seu vessant polifacètic. Treballa totes les disciplines: moda, instal·lació, pintura... Aquesta darrera serà la base de Hidden Toba, l'exposició que inaugurarà el març a la galeria Maneu.

En la mostra «no importa» tant la tècnica com el concepte de l'obra. Aquest no ha de convertir-se en una mera anècdota, ni deixar-se influir per les tendències», explica l'autor.

Entre els seus projectes a més curt termini sobresurt també la seva presència el mes de desembre a la fira Art Miami i, ja en el 2004, la mostra que realitzarà a Mèxic i el taller didàctic sobre transparències i textures que durà a terme el juny a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

La possibilitat d'exposar les seves fotografies a Brussel·les sorgí gràcies al fet que un diputat europeu, Juan Ojeda Sanz, veièéla seva obra en una exposició que tingué lloc al Museu d'Art Contemporani de Sevilla.

De la seva obra cridà especialment l'atenció la seva composició plàstica, mesclant allò que és real amb l'imaginari. L'artista està del tot satisfet amb aquesta experiència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.