algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La música de Martorell se sentirà el cap de setmana arreu del món

La seva obra acompanyarà els actes de beatificació a Roma de Zegrí

JOANA NICOLAU.Palma.
Tot és a punt a Roma per a l'estrena de les composicions del pare Antoni Martorell aquest cap de setmana. Ahir tingué lloc la presentació de l'esdeveniment, considerat pel conseller de Cultura, Francesc Fiol, un acte de rellevància cabdal i per al qual, a més del conseller, es desplaçarà a Itàlia el president Jaume Matas.

Com ja s'avançà, l'estrena dissabte que ve deCanticum Paschale (in rondo) per a cor i orquestra, que es basa en els salm 117, i de la peça popular organística Girau a mi vostra mirada s'inclouen en les activitats complementàries dels actes de beatificació de Juan N. Zegrí. En les estrenes intervendrà la Capella Mallorquina, dirigida per Josep Maria Moreno, la Coral Càrmina de Barcelona i l'orquestra Il Virtuosi di Roma, dirigida per Fernando Marina. Per a la peça d'orgue l'intèrpret serà Roberto Marini.

Selecció
En les celebracions de beatificació, diumenge, la Capella Mallorquina s'alternarà amb la Sixtina i oferirà, segons Moreno, «una selecció de petites joies musicals de Martorell que evidencien la riquesa del seu llenguatge musical i l'evolució de la seva trajectòria».

Dilluns de la setmana que ve, la Capella Mallorquina acompanyarà musicalment la missa d'acció de gràcies que tindrà lloc al Vaticà. Hi actuarà també la soprano mallorquina Pilar Rosselló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.