algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

La pintora Aina Cortés exposa a Inca els seus «Camins de solitud»

TONI LIMONGI.Palma.
La pintora Aina Cortés inaugurà a la galeria Cunium d'Inca l'exposició Camins de solitud, una mostra en la qual deixa palesa la maduració intel·lectual i estètica de la seva obra.

Aina Cortés presenta obres que oscil·len entre l'abstracció i l'art figuratiu, amb una ampla paleta cromàtica on abunden els colors càlids, encara que també ha aprofundit en els grisos i blaus.

Cortés ha treballat a fons per indagar en els camins més solitaris de l'ànima humana. Com a «leiv-motiv» ha pres, en algunes ocasions, les sabates com a element simbolitzador.

L'exposició estarà oberta fins al proper dia 6 de novembre. «Pens que una artista ha d'evolucionar, però també ser conseqüent amb el que és i ha estat la seva obra. M'agrada també l'art més coo, el respect moltíssim. Però un ha de créixer en els seus propis paràmetres, ser fidel a la seva pròpia personalitat i a la forma d'entendre l'art. Aquí hi ha la meva obra, que és just el que jo sent. Així de senzill».

Cortés ha treballat l'oli a fons. Francesca Thomás, en el pròleg del catàleg diu: «Els efectes lumínics i el cromatisme comuniquen a l'espectador una gestació difícil que juga amb els suggeriments de les estacions de la natura i les etapes del cicle vital de l'ésser humà: utilització sensitiva dels colors càlids i freds que, com diria el poeta, recorren des del sol de l'hivern a la lluna de maig». Cortés té una ampla trajectòria en el món de la pintura. Ha fet un total de 15 exposicions individuals a diferents punts de l'Illa i l'estranger. Enguany ha exposat amb el col·lectiu In Via, a Splugenpas (Suïssa).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.